Peter R. de Vries: ‘Niets betaald aan gevangenis’

Peter R. de Vries ontkent dat hij over- heidsfunctionarissen heeft omgekocht om opnames te kunnen maken in de Castro Castro-gevangenis in Peru. Hier ensceneerde De Vries een ontmoeting tussen Joran van der Sloot en Beth Holloway. “Er is geen cent betaald om de gevangenis binnen te komen. Dat de advocaat van Joran nu roept dat hij een procedure tegen Beth en mij aanspant wegens het omkopen van gevangenis- autoriteiten, geeft aan dat de man maar wat uit zijn nek kletst.”

Volgens De Vries heeft geld geen rol gespeeld. “Men heeft Beth binnen gelaten uit medemenselijkheid, dus alle opwinding die er nu ontstaat begrijp ik niet.”

Maximo Altez, de advocaat van Van der Sloot, vindt juridische stappen tegen De Vries noodzakelijk, omdat hij op ‘onrechtmatige manier’ de gevangenis binnen zou zijn gekomen. “Dit is vreemd, want er is tot op het hoogste niveau toestemming gegeven voor deze actie. De directeur heeft gewoon opdracht gekregen van hogerhand om mee te werken“, zegt de misdaadjournalist.

Volgens De Vries is er niets onrechtmatigs gebeurd. “Voorwaarde was dat er niet over de zaak van Stephany Flores zou worden gesproken. Dat zijn we nagekomen. Er is van onze kant überhaupt niets onreglementairs gedaan. Iedereen wist wat er zou gebeuren, niemand is misleid.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen