Tv-persoonlijkheid Nel Veerkamp overleden

Foto: Studio KastermansNel Veerkamp is dinsdagmorgen op 82- jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Amsterdam. Dat heeft de NCRV dinsdag laten weten. Veerkamp verwierf in 2004 samen met haar dochter Hanny en schoonzoon Ton landelijke bekendheid dankzij de docusoap De Veerkampjes in het NCRV-programma Man Bijt Hond. De Amsterdamse familie kreeg later een soap in de showrubriek Shownieuws en was veelvuldig te gast in tv-programma’s als Jensen! en Life & Cooking.

De Amsterdamse Nel Veerkamp werd geboren op 15 oktober 1928 en werkte jarenlang als koffiejuffrouw in de Dirk van den Broek. Ze bracht samen met haar man Gerrit zes kinderen groot. Na 48 jaar huwelijk overleed haar man in 1994. Dat verlies heeft Nel moeilijk kunnen verwerken. Ze vond het moeilijk om alleen te zijn en woonde daarom jarenlang in bij onder meer haar dochter Hanny en schoonzoon Ton.

Man Bijt Hond ontmoette de rokende en in tijgerprint gehulde Jordanese voor het eerst in 2004. “Dat ze uitgroeide tot een van de meest bekende karakters van Man Bijt Hond had ze zelf nooit durven dromen. Nel genoot van de aandacht“, zegt een woordvoerster van de NCRV. “Met liefde en dankbaarheid herinneren we haar als een tikkie eigenwijs, recht voor z’n raap en met een flinke dosis humor.”

De hele uitzending van Man Bijt Hond staat dinsdag in het teken van Nel Veerkamp.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen