Paul de Leeuw wil niet meer tegenover Linda de Mol

Foto: VARA, RTLPaul de Leeuw wil niet meer concur- reren met Linda de Mol. De presentator baalt ervan dat zijn Sinterklaas-show in december recht tegenover Ik Hou Van Holland te zien zal zijn. Ook in die show komt Sinterklaas langs. “Ik vind het pro- grammatisch zo’n domme set“, vertelt De Leeuw. “Twee Sinterklaasprogramma’s recht tegenover elkaar. Hoe kun je nou twee programma’s met een Sinterklaas naast elkaar zetten? Zet mij op een andere dag! Ik heb er een officieel punt van gemaakt.

De Mol wist de afgelopen seizoenen steevast meer kijkers te boeien dan De Leeuw. De twee tv-sterren stonden zaterdag voor het eerst sinds mei weer tegenover elkaar geprogrammeerd. De Leeuw trok 1,1 miljoen kijkers met zijn eenmalige tv-show Pauls Kadoshow, terwijl Ik Hou Van Holland 2,5 miljoen kijkers noteerde.

De Leeuw heeft lang getwijfeld over Pauls Kadoshow, dat in verband met het 85-jarig jubileum van de VARA werd uitgezonden. “Kwam ik weer op het kantoortje van directeur Frans Klein met mijn twijfels dat ik het nooit zou winnen van Ik Hou Van Holland. Dat moet niet je leidraad zijn, zei Frans Klein. Je leidraad moet zijn of je een leuk programma kan maken op de zaterdagavond voor een breed publiek. Na dat gesprek is bij mij de knop omgegaan. Hij heeft mij erg geholpen.

Als het aan De Leeuw ligt, blijft hij voorlopig actief in de luwte. “Als je het mij vraagt, maak ik liever de Madiwodovrijdagshow en hou ik me verder gedeisd. Vooruit, alleen mijn Sinterklaasprogramma dat ik al tien jaar lang doe, wil ik blijven maken“, besluit hij in VARAgids.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen