Fons van Westerloo: ‘SBS in paniek’

Foto: RTLFons van Westerloo, voormalig directeur van RTL en SBS, heeft zich in een co- lumn in De Telegraaf kritisch uitgelaten over SBS. Volgens Van Westerloo is de zendergroep ‘in een vrije val geraakt’ op de kijkersmarkt. “Succes is niet altijd blijvend. Tegenslag mag echter niet tot paniek leiden en alles wijst erop dat SBS aan panikeren is. In hoog tempo programma’s zeer vroegtijdig stoppen en verschuiven is daar een teken van“, aldus Van Westerloo, die nu voorzitter is van Omroep WNL.

De marktaandelen van SBS zijn volgens Van Westerloo drastisch gedaald. “September 2010 werd door SBS afgesloten met een marktaandeel van 23,9 procent, nog onder dat van het gemiddelde van 2003. RTL zit zwaar in de lift met een marktaandeel van maar liefst 35,5 procent in de afgelopen maand.

Het huidige succes van RTL is voor een belangrijk deel te danken aan het succes van tv-formats van John de Mol, zegt Van Westerloo. “De Mol heeft met Talpa-shows als The Voice, Ik Hou van Holland en vele andere kijkcijferkanonnen op RTL 4 de afgelopen twee jaar meer waargemaakt dan hij mij ooit heeft beloofd.

Van Westerloo hoopt op betere tijden voor SBS. “Ik gun SBS uiteraard alle goeds. De reclamemarkt voor tv-spots is op dit moment booming dus kan SBS het zakelijk wel even uitzitten. Ik zou van die tijd gebruik maken om maar eens met John de Mol te praten, die met zijn Talpa graag aan iedereen levert.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen