Historische inauguratie Barack Obama live bij NOS en RTL

NOS-gezicht Eva Jinek en RTL Nieuws-anchor Rick Nieman zullen op dinsdag 20 januari de historische inauguratie van de 44ste president van de Verenigde Staten Barack Obama live verslaan voor respectievelijk Nederland 1 en RTL 4. De twee grootste zenders van Nederland zullen vanaf 17.30 uur ruim een uur lang live uitzenden. “Het is een unieke en historische gebeurtenis“, benadrukt een zegsvrouw van RTL. De NOS: “De tocht naar het Witte Huis kan via internet op NOS.nl worden gevolgd.

De inauguratie van de 44ste president van de Verenigde Staten van Amerika is een unieke en historische gebeurtenis. Het is het begin van het presidentschap van Barack Obama, de eerste zwarte president en een man waar de Verenigde Staten hun hoop op hebben gevestigd. Wereldwijd wordt uitgekeken naar de aanvaardings- toespraak van Obama, die de toon zet voor zijn beleid tijdens zijn ambtstermijn.

Tijdens de inhuldigingsceremonie in Washington staan optredens van soulkoningin Aretha Franklin, een Amerikaanse marinekapel en enkele kinderkoren op het programma. Na het openingsgebed van Rick Warren, de inauguratie van Obama en diens speech volgt het voorlezen van een gedicht, de zegening van de nieuwe president door dominee Joseph Lowery en het spelen van het volkslied.

NOS en RTL beiden met live-uitzending

In de studio in Hilversum is Eva Jinek op 20 januari de centrale presentator van de uitzending NOS Inauguratie Barack Obama (17.30 tot 18.45 uur). In Washington zijn correspondent Eelco Bosch van Rosenthal en verslaggever Gerri Eickhof om verslag te doen van de gebeurtenissen aldaar. In de live uitzending wordt om 18.00 uur Nederlandse tijd, 12.00 uur plaatselijke tijd, eerst Joe Biden beëdigd als nieuwe vice-president, daarna volgt Barack Obama. Direct na afloop zal Obama zijn eerste toespraak houden als nieuwe president van de Verenigde Staten.

RTL Nieuws-anchor Rick Nieman presenteert de RTL-uitzending President Obama: De Belofte, correspondent Erik Mouthaan doet verslag vanuit Washington en ook verslaggever Antoin Peeters levert bijdrages vanuit de hoofdstad van de USA. Daarnaast komen in de uitzending kijkersvragen aan de orde.

De Engelstalige delen van President Obama: De Belofte worden ondertiteld. Het ver- slag wordt uitgezonden tussen 17.30 en 18.35 uur. Hierdoor vervallen de aflevering van Over Koken: Jamie At Home, het RTL Nieuws van 18.00 uur en Editie NL.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen