Katja Schuurman wil journalistiek tv-programma

Foto: SBS/ElvinKatja Schuurman wil graag een journali- stiek programma presenteren. De NET 5-presentatrice denkt aan een reportage- serie. “Straks wil ik weer een wat zwaar- der, journalistiek programma maken“, zo vertelt ze in Mikro Gids. “Daar zijn we over aan het nadenken. Mijn voorkeur gaat uit naar onderzoeksjournalistiek, waarbij ik zelf op reportage ga. Ik heb veel programma’s op reis gemaakt, waarbij ik mensen portretteerde. Nu mijn dochter Sammie er is, zal ik niet zo snel meer veel gaan reizen.”

Voor een nieuw journalistiek programma blijft Schuurman het liefst in Nederland. “In Nederland kun je natuurlijk ook portretten maken van markante persoonlijkheden. Lijkt me geweldig om te doen.

Schuurman presenteerde eerder al het fairtrade-programma Return to Sender. Nu is ze te zien in de amusementsshow My Parents Are Gonna Love You. “Oh, maar dat kan toch allemaal prima naast elkaar bestaan? Ik heb in de vijftien, zestien jaar dat ik dit werk doe, nooit het gevoel gehad dat ik daarin keuzes moest maken. Dat hoeft ook helemaal niet.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen