Pieter Storms slaat Jort Kelder na uitzending DWDD

Talkshowgast Pieter Storms heeft tafelheer Jort Kelder dinsdag na de opnames van De Wereld Draait Door in het gezicht geslagen. Kelder en Storms werden in de uitzending tegenover elkaar gezet, om te discussiëren over normen en waarden in de journalistiek. Kelder zette Storms’ geliefde Nina Brink ooit neer als sm-meesteres. De spanning was tijdens de uitzending al merkbaar aanwezig, en na afloop leidde dat tot een uitbarsting. “Hij gaf me drie ferme tikken op de wang“, zegt Kelder.

Kelder ging na de eindtune direct van tafel. “Ik liep direct na de slottune naar achteren op de vloer, om bij te praten met Dieuwke Wynia, de hoofdredactrice van DWDD. Al snel stiefelde Nina voorbij, en begon met een rood hoofd mij aan te spreken. ‘Jij bent een rat! Jij bent een rat! Jij bent een rat!’, siste ze woest. Waarna er nog wat andere observaties van de klein grote vrouw volgden. Ze vindt mij schizofreen“, zegt Kelder op de website 925.

Na de gezellige ‘nazit’ met Brink kwam Storms erbij. “Hij keek woest en probeerde mij met dat enorme fysiek te intimideren. Daarna gaf-ie mij drie ferme tikken op de wang. Mensen om mij heen schrokken en wilden ingrijpen, maar het deed geen pijn en ik was nauwelijks onder de indruk. Het is wel interessant dat de bodylanguage van het duo Storm-Vleeschdraager zo naadloos aansluit bij hun zakelijke- en juridische handelen. Intimidatie, dat is hun methode.”

Daarna hebben Storms en Brink nog drie kwartier ruzie gemaakt met Dieuwke Wynia en presentator Matthijs van Nieuwkerk, meldt Kelder. “Los van allerlei bizarre verwijten dat Matthijs mij de mond had moeten snoeren en dat Dieuwke mij te veel verdedigde (wat Nina de woedende uitroep ontlokte: ‘ben je soms verliefd op hem’) hebben ze ge-eist dat De Wereld Draait Door mij als tafelheer ontslaat. Wahahahahaha!

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen