VPRO-serie Toren C wint prijs in Zuid-Korea

Foto: Merlijn DoomernikMaike Meijer en Margôt Ros, de actrices en schrijfsters van de VPRO-serie Toren C, hebben vrijdag in Zuid-Korea een Seoul Drama Award voor ‘beste actrices’ in ontvangst genomen. De uitreiking is volgens de omroep één van de grootste shows in Azië. “Dit zijn de Grammy’s van het Oosten. We vinden het een enorme eer om over de Aziatische rode loper te lopen. Een groot deel van de bevolking heeft live naar de uitzending gekeken. Wie weet zijn we straks ‘big’ in Korea!“, laten de actrices weten.

Co-producent Dan Blazer van productiebedrijf Blazhoffski is trots op de prijs. “Fantastisch dat de prestaties van Margôt en Maike ook in het buitenland worden gewaardeerd. Ze hadden in 2009 al de Lira Scenarioprijs gewonnen voor hun schrijverstalent en nu deze voor hun acteerprestaties. Dit zegt ook veel over de internationale klasse en potentie van Toren C.

De VPRO brengt in het voorjaar van 2011 een derde seizoen van Toren C op de buis. Ook hierin wordt het leven in de dertien verdiepingen tellende kantoorhel van Toren C op de hak genomen. “Deze prijs bevestigt dat VPRO-humor onderscheidend is en wereldwijd groot kan zijn“, zegt Frank Wiering van de VPRO.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen