Matthijs van Nieuwkerk weigert bril op televisie

Foto: VARAMatthijs van Nieuwkerk weigert om op tv zijn bril op te zetten. De presentator heeft het optisch instrument hard nodig, maar vindt het niet mooi staan. “Ik heb een bril. Dat klopt. Het is toch ijdelheid, hè. Een beetje wel. Die bril maakt me er ook niet jonger op. Ach, het is allemaal meidenpraat. Ik ontvang de gasten met bril en één minuut voor de uitzending stop ik hem snel in mijn binnenzak“, vertelt hij. “Als ik door de stad fiets, moet ik hem wel op. Anders zie ik niet door welke straat ik fiets.

De autocue lezen gaat nog maar net, vertelt Van Nieuwkerk. “Die letter van de autocue kan niet groter. En de dames kunnen ook niet sneller draaien. Dat is mijn meest gespannen relatie op dit moment. Met de autocue.

Van Nieuwkerk werd woensdag vijftig jaar. “Ja, ik vind het een ding. Eigenlijk wel. Ik begin me ontzettend oud te vinden, maar ik voel me eigenlijk fitter dan ooit. Er zijn nog geen fysieke zorgen en het werk gaat goed. Maar ik vind het wel oud. Vroeger vond ik iemand van 50 een oude lul.”

De VARA-presentator wilde liever geen aandacht voor zijn verjaardag, maar dat is niet helemaal gelukt. “Ik ben nu aan het werk in Amsterdam, maar als ik niet aan het werk ben en in de weekenden, woon ik in een boerderijtje in de Achterhoek. Daar heb ik inmiddels vrienden gemaakt in de buurt. Veelal bijzonder aardige boeren. Ik kreeg via de mail allemaal foto’s van wat daar gisteravond gebeurd is. Daar is een kleine Abraham in je tuin helemaal niets bij. Ik moet even goed nadenken of ik dit weekend nog naar huis ga“, vertelt hij op 3FM.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen