Paul de Leeuw: ‘Dagelijkse talkshow erg zwaar’

Foto: RVDAPaul de Leeuw vindt zijn tv-programma De Madiwodovrijdagshow heel erg zwaar om te maken. De televisieshow is iedere werkdag om tien uur ’s avonds te zien op Nederland 3, en die frequentie hakt er behoorlijk in bij De Leeuw. “Ik vind het zo zwaar elke dag“, zegt hij. “Wat ik ook zwaar vind, is dat je elke dag benieuwd bent hoeveel mensen er naar kijken. Dat je elke morgen dan toch de tocht van de trap naar beneden maakt om op de computer te kijken. Daar moet ik wel van af zien te komen.”

Toch zijn de kijkcijfers niet het enige waar De Leeuw zich druk om maakt. “Wat ik het zwaarst vind, is de druk om er elke dag te moeten zijn. Er gewoon zijn vind ik prima, maar er moeten natuurlijk ook dingen worden verzonnen.”

De Madiwodovrijdagshow ging vrijdag van start met 707 duizend kijkers. “Dat was heel veel”, zegt De Leeuw. Daarna zakten de kijkcijfers in tot 328 duizend op vrijdag. “Ik geloof niet dat de kijkcijfers belangrijk zijn op dit moment. Ik ben niet chagerijnig. Helemaal niet.

Volgens De Leeuw maken de kijkcijfers nu nog niets uit. ““Het is niet heel erg, omdat je net begint. Daarbij maak je een programma op een zender waar dat hoge kijkcijfer minder toe doet, dan op het vlaggenschip Nederland 1. Maar het gaat er in de eerste weken om of je het leuk vindt om te doen en of de mensen het wel over het programma hebben.”

De Leeuw heeft goede hoop. “Dat had je ook met De Wereld Draait Door. Je begint lager en het wordt steeds populairder.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen