Robert Jensen: ‘Paul de Leeuw maakt mensen bang’

Foto: Studio KastermansRobert Jensen vindt dat Paul de Leeuw woensdagavond een belachelijk politiek statement maakte in zijn tv-programma De Madiwodovrijdagshow op Nederland 3. De Leeuw suggereerde dat het land ten onder zou gaan aan een rechts kabi- net. “En m’n kinderen moeten terug naar Amerika, omdat ze maar één paspoort mogen hebben“, zei de presentator. Jensen: “Paul heeft een heel enge, dogmatische kijk op de wereld. Het is zwart-wit, goed-fout. Links is fantastisch en rechts is fout.

De Leeuw is blij dat er problemen zijn rondom de onderhandelingen voor een rechts kabinet. “Ik had me er al op voorbereid: vier jaar op mijn tanden bijten, na vier jaar is de kunst weg, zijn er twee publieke zenders weg en zijn mijn kinderen terug naar Amerika, omdat ze maar één paspoort mogen hebben. Dan gaan we weer bouwen aan Nederland.”

Jensen kan zich boos maken om dit soort uitspraken. “Wat is dat voor statement van die man? Wat een bangmakerij. Dit is gewoon op de publieke omroep. Wie kan ontkennen dat daar een linkse voorkeur heerst? Wat hij hier suggereert: de kunst gaat weg en mijn kinderen worden gedeporteerd. Alsof je vier jaar een nazi-aanval krijgt en dan het land moet opbouwen, wat ze in 1945 ook gedaan hebben. Oftewel: iedereen gaat de dupe worden van die hele enge Mark Rutte. Terwijl zijn bejubelde PvdA ervoor heeft gezorgd dat wij een staatsschuld hebben gehad. Hitler heeft niet eens zoveel financiële schade veroorzaakt als Wouter Bos.”

Het meest schokkende is dat De Leeuw serieus was, aldus Jensen. “Hij bleef maar doorgaan en hij kwam niet tot zijn punt. Het was ook heel serieus en niet grappig bedoeld. Hij zit echt constant politieke statements te maken in dat programma. Zo dom. Onderbouw het dan. Zeg wat interessants. Alsof Mark Rutte, Mark Hitler is.”

Overigens vindt Jensen dat De Leeuws nieuwe tv-shows De Madiwodovrijdagshow, die steeds minder kijkers trekt, erg tegenvalt. “Paul de Leeuw zit daar te zweten. Je ziet gewoon dat ze het een beetje moeilijk hebben met zo’n nieuw format. Maar dat is nou eenmaal zo.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen