Paul de Leeuw wil miljoen kijkers voor talkshow

Paul de Leeuw wil met zijn talkshow De Madiwodovrijdagshow een miljoen kijkers per avond trekken. De dagelijkse late night-show gaat maandag om 22.00 uur van start op Nederland 3. “Er is heel veel concurrentie“, analyseert De Leeuw op Radio 538. “Ik hoop dat ik op 500 duizend begin en dan over een paar maanden tussen de 800 duizend en een miljoen zit. Maar dat interesseert me eigenlijk niet. Ik ben even weg van de grote zender Nederland 1, dus ik zit niet op het vlaggenschip.

De Leeuw is blij dat hij op Nederland 3 zit. “Op Nederland 1 had ik wel vaak: ik wil iets zeggen, maar ik durf het niet, want dan wordt iedereen weer boos. Naar Nederland 1 kijken heel veel mensen met gezinnen. Je weet dat een heel breed publiek kijkt. Zelfs mijn kinderen corrigeren me als ik plat doe of uit de bocht schiet. Op Nederland 3 om tien uur is het de schuld van de kinderen als ze nog wakker zijn. Het is lekker om weer in de marge opnieuw iets uit te gaan proberen.”

De eerste uitzending wordt volgens de presentator een spannende. “Ik heb er zin in. Ik vind het wel spannend om elke dag om tien uur los te gaan op Nederland 3. Als je iets nieuws maakt, is het altijd spannend. Zeker als het een heel nieuwe formule is. Ik heb veel vertrouwen in de mensen en in co-hosts Erben Wennemars en Filemon Wesselink. Ze hebben al dingen uitgeprobeerd en het werd steeds lekkerder. Afgelopen woensdag hadden we wel de leukste proefuitzending tot nu toe.

De Madiwodovrijdagshow is om 22.00 uur te zien op Nederland 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen