EO-gehandicapten foppen Wilfred Genee

RTL-presentator Wilfred Genee is in de maling genomen door de verstandelijk gehandicapten van de nieuwe EO-show Upside Down. In dit tv-programma halen mensen met het downsyndroom grappen uit met bekende en onbekende Nederlanders door hun handicap uit te vergroten. “Ik had een medische keuring voor een arbeidsongeschiktheidsverze- kering. Echt een heel serieuze. En daar ben ik in de maling genomen. Ik ben er met boter en suiker ingegaan“, vertelt Genee op Radio 538.

Genee kan er wel om lachen. “Het waren jongeren met het downsyndroom die gingen meewerken aan de test. Eén van die jongens was assistent en ik ben er gewoon mee in gegaan. Het had met vogelnestjes te maken en ik moest lenigheidstestjes doen. Hij wilde weten of ik goed kon plassen en ik heb alles beantwoord.

Op een gegeven moment had ik wel zoiets van: dit kan toch niet waar zijn? Die gozer begon ook gewoon te beledigen, dat ik veel te dik was. Ik dacht: wat is dit nou? Opeens kwam er een cameraploeg binnen, dus heel leuk was dat.”

Upside Down is op 2 september voorlopig eenmalig te zien bij Nederland 3 als onderdeel van TV Lab, de themaweek waarin omroepen nieuwe formats uitproberen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen