Van der Gijp: ‘Tv-verslag Gay Pride niet goed voor nichten’

RTL 7-gezicht René van der Gijp vindt het niet bevorderlijk voor de emancipatie van homo’s dat de AVRO dit jaar op televisie verslag heeft gedaan van de Gay Pride Canal Parade. Hij vindt dat de homo’s zich voor schut zetten. “Ik heb wel zitten kijken. Bij de AVRO. Die nichten maken ook geen reclame voor zichzelf, hè? Ze staan er allemaal uitgedost met pruiken op en hele kleine onderbroekjes aan. Als je dan al nicht wil worden en je zit ernaar te kijken, dan denk je bij jezelf: daar begin ik niet aan.

Van der Gijp heeft veertig minuten lang gekeken. “Ik heb alles gezien. Ik vond het zo’n onzin, dat ik er nog in bleef hangen ook. Normaal zit je vijf minuten te kijken en gooi je die onzin af, maar nu was het zo verbijsterend dat ik er gewoon naar bleef kijken.

Zijn mening over homo’s is door de tv-uitzending niet positiever geworden, vertelt hij op Radio Veronica. “Je bent als de dood als je zo’n gozer leert kennen, dat hij zegt: ‘Ga ook een keer mee!’ Dan sta je verdomme ook met je witte onderbroek op zo’n boot te springen.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen