Simone Walraven: ‘Jurywerk in Popstars geweldig’

Foto: Elvin BoerSimone Warlaven geniet van haar rol als jurylid in het tv-programma Popstars op SBS 6. Ze vindt het ‘helemaal te gek’, vertelt ze in Veronica Magazine. “Twee maanden geleden had ik geen flauw be- nul dat dit op mijn pad zou komen, het kwam echt als een complete verrassing. Waarom ze mij hebben uitgekozen? Ik denk omdat ik al vanaf mijn vijftiende in de muziekwereld werk. Ik begon ooit als dj, heb natuurlijk gewerkt bij muziekpro- gramma’s als Countdown en bovendien ben ik producer.

Walraven kan het ook goed vinden met haar drie collega-juryleden. “We hebben zo’n goed team!“, roept Walraven. “Als juryleden vullen we elkaar goed aan, met ieder z’n eigen deskundigheid. Marc-Marie Huijbregts vergeleek ons laatst met een koekje. Maurice Wijnen en Henkjan Smits zijn de harde, doorgewinterde buitenkant. ‘En Simone, wij zijn de zachte, zoete vulling’, zei hij. Ik moest zó lachen.

Het enige vrouwelijke jurylid van Popstars woont al jaren in het buitenland. In 1988 volgde ze haar vriend Clark Datchler naar Engeland. Na twee kinderen en 23 jaar huwelijk ging het paar in 2009 uit elkaar. “Ik woon nu alweer bijna twintig jaar in het buitenland en het is leuk feedback te krijgen over Nederland en zijn inwoners“, vertelt ze. “Ik heb gemerkt dat veel mensen niet weten waar ons land precies ligt, en dat ze denken dat The Netherlands een provincie in Noorwegen is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen