Boetes voor te veel reclame bij NPO en SBS

Het Commissariaat voor de Media legt de Publieke Omroep en SBS allebei een boete op voor het overschrijden van de maximaal toegestane hoeveelheid reclame per uur. “Een steekproef in 2009 heeft uitgewezen dat beide organisaties meerdere malen het maximum van twaalf minuten per uur met twee tot soms wel vijf of zes minuten hebben overschreden“, laat het commissariaat weten. “Het Commissariaat legt zowel de NPO als SBS hiervoor een boete op van 117.500 euro.”

Commissaris Madeleine de Cock Buning: “We zijn ons ervan bewust dat het voor omroepen in de praktijk soms lastig is zich aan de reclamemaxima te houden wanneer live programma’s uitlopen, zodat ook de reclameminuten doorschuiven. Zo kan er in het daaropvolgende uur een overvloed aan reclameminuten ontstaan. Het is goed om te merken dat de betreffende omroepen voorzieningen treffen om in de toekomst te kunnen voldoen aan de Europese reclamemaxima.

Binnenkort zal de reclamezendtijd opnieuw worden gecontroleerd. De NPO en SBS kunnen nog in bezwaar gaan tegen de besluiten van het Commissariaat.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen