Brecht van Hulten blij met Editie NL

Brecht van Hulten zwerft de laatste tijd van programma tot programma. Ze was te zien in De Tafel van 5, achter de desk van RTL Boulevard, als VARA-gezicht in Volgende Vraag en momenteel vervangt ze de zwangere Margreet Beetsma bij Editie NL. “Ik lijk inderdaad nu wel de vliegende keep van Hilversum. Het is een rol die me wel past“, zegt ze in de Avrobode. “Het leuke aan Editie NL is dat er veel verschillende onderwerpen langskomen. Het is lekker los en je kunt redelijk jezelf zijn.

Het leukste aan Editie NL is dat het live is, vindt Van Hulten. “Live-tv vind ik het leukst om te doen. Ik houd van de spanning dat alles op dat moment in mijn handen ligt.

Van Hulten had een vaste baan bij het Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland, maar verhuisde naar Italië voor het werk van haar vriend. Hij werd vanwege bezuinigingen ontslagen. Nu probeert ze weer op tv te komen. “Ik sta nu veel meer open voor verschillende dingen. Vroeger had ik invallen bij Boulevard waarschijnlijk niet gedaan. Nu ben ik blij dat ik werk heb en besef ik dat het zo afgelopen kan zijn.

Volgens Van Hulten kan ze veel verschillende programma’s presenteren. “Ik ben een kameleon, die zich aanpast aan de sfeer van een programma. Ik heb voor de VPRO vier jaar verslag gedaan van het Lowlands-festival, waar ik letterlijk met mijn poten in de modder stond. Een paar weken later versloeg ik in een keurig jurkje Prinsjesdag.

Voorlopig is ze dus te zien in Editie NL. “Editie NL loopt tot eind september en dan moet ik maar weer zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen