Actiegroep wil politiek ingrijpen na grap De Leeuw

Foto: RVDADe Aktiegroep Burgerbelangen uit Breda wil dat minister Hirsch Ballin van Justitie wetten aanpast, zodat grappen als die van Paul de Leeuw op Twitter in de toe- komst verboden worden. “Mijn standpunt is voornamelijk, en dat is de concrete vraag aan Minister Hirsch Ballin, vindt u dit acceptabel, ja of nee? Daar komt het voornamelijk op neer. Of hij die uitlating van Paul de Leeuw acceptabel vindt. En zo niet, of hij die wetgeving aan wil passen“, zegt Tom Dinnesen van de ac- tiegroep in Shownieuws.

De Leeuw maakte op Twitter een grap over het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria. “Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat!“, schreef hij, verwijzend naar het Koninginnedagdrama in Apeldoorn.

De Aktiegroep Burgerbelangen, die bestaat uit één persoon, eiste eerder een strafrechtelijk onderzoek naar de grap. Het Openbaar Ministerie besloot echter om De Leeuw niet te vervolgen.

Dinnesen wil dat De Leeuw toch wordt aangepakt. Hij zit niet te wachten op excuses. “Ik vind de belediging in de richting van het koninklijk huis en de nabestaanden dusdanig ernstig dat ik een excuus niet zou accepteren.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen