1,8 miljoen kijkers voor Popstars Finale


De kijkcijfers van vrijdag 19 december 2008 (SKO)

Popstars Finale (SBS6, 20:30) – De finale van Popstars werd vrijdagavond goed bekeken. Liefst 1.779.000 kijkers (madl: 28.8%) zagen de formatie van popgroep RED. Een zegsvrouw van SBS kijkt terug op een zeer succesvolle reeks afleveringen van de tv-show. “De aflever- ingen van Popstars werden gemiddeld door 1,5 miljoen mensen bekeken en de ontknoping gisteren bereikte op het hoogtepunt maar liefst 2,3 miljoen kijkers. Hiermee kan SBS 6 terugkijken op een groot succes.

Duizenden kandidaten vielen reeds af in de spannende strijd om in de nieuwe popgroep van Nederland terecht te komen. Op het hoogtepunt zagen 2,3 miljoen mensen hoe de drie plekken in de nieuwe popgroep werden veroverd door Brandi, Déon en Steffie. Dit trio zal onder de naam RED! de hitlijsten gaan bestormen met hun single ‘Step Into The Light’.  Voor Sidney eindigde het Popstars-avontuur gisteren als eerste in de finale. Aan het eind van de avond zag Norman, die ook ver kwam in de Duitse versie van Popstars, zijn droom in rook opgaan.

De Wandeling (KRO, Ned2,  17:09) – Presentatrice Hella van der Wijst sprak vrijdagmiddag in De Wandeling met de bekende politicus Jan Marijnissen. “De schijnwerpers mis ik geen seconde. Mensen denken dat ik doondongelukkig ben, maar met plezier wijs ik elke dag tien interviews af“, zegt Marijnissen in Mikro Gids. Afgelopen zomer droeg Marijnissen het fractievoorzitterschap over aan Agnes Kant. De beslissing werd versneld doordat hij opnieuw een hernia kreeg. “Mijn lichaam zei: ‘Jij denkt zeker dat je mij geheel kunt uitwonen!’ Op dit moment heb ik geen pijn, wel heb ik aparte schoenen om te wandelen.” De Wandeling werd door 277.000 kijkers (madl: 12.0%) bekeken.

Darts PDC World Championship Darts (SBS6, 24:53) – De PDC World Championship Darts zijn weer terug bij SBS 6 met dagelijkse samenvattingen. De eerste uitzending stond vrijdagavond gepland voor 23.35 uur, maar door de uitloop van Popstars begon het pas om 00.53 uur. Co Stompé heeft vrijdag de tweede ronde van het PDC WK darts in Londen bereikt. De Nederlander, onlangs winnaar van het Duitse Open, was met 3-1 te sterk voor Andy Jenkins (Eng). Roland Scholten overleefde de eerste ronde niet. Hij ging met 2-3 onderuit tegen de Spanjaard Carlos Rodriguez. Het dartsverslag PDC trok 207.000 kijkers (madl: 21.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen