NET 5: ‘Sex and the City-avond beste avond sinds 2005’

Net 5 heeft een record behaald met haar Sex and the City-avond op donderdag. Centraal op deze avond stond de Sex and the City-film, die goed was voor 528 duizend kijkers. De tv-première scoorde 23,1 procent marktaandeel in de NET 5- doelgroep Vrouwen 20 tot 34. “Ook in de doelgroep 20-49 was het marktaandeel uitstekend. NET 5 was gisteravond met 11,4 procent de tweede zender van Nederland, na RTL 4. Dit marktaandeel zorgde bovendien voor de beste avond sinds 2005“, aldus SBS.

Vooral de televisiepremière van Sex and the City: The Movie was een groot succes, aldus NET 5. “Maar liefst een op de drie jonge vrouwen (20-34 jaar) keek naar het vervolg op de legendarische serie. De film werd omlijst door een tv-special over en de making of van de tweede Sex and the City-film, die volgende week overal ter wereld in première gaat. De special deed het prima met een marktaandeel van 9,2 procent. Dat er reikhalzend uitgekeken wordt naar Sex and the City 2 blijkt wel uit de kijkcijfers voor de making of: het marktaandeel hiervoor betrof een uitstekende 39 procent.”

NET 5 en Sex and the City hebben een lange geschiedenis. Met de start van het eerste seizoen in 2001 werd de dinsdagavond van NET 5 synoniem voor vrouwenavond. Na zes seizoenen viel in 2004 het doek voor de vriendinnen Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte. Tot groot genoegen van de liefhebbers kreeg de serie in 2008 toch een vervolg in de vorm van een bioscoopfilm.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen