Nieuwe zenderbazen NET 5 en Veronica

De SBS-zenders NET 5 en Veronica krijgen allebei een nieuwe zendermanager. Alphons Martens, nu nog verantwoordelijk voor Veronica, krijgt per 1 juni de leiding over NET 5. Remko Terlouw is zijn opvolger bij Veronica. Dat heeft SBS maandag bekendgemaakt. Directeur Televisie Tina Nijkamp van SBS, tot maart nog zenderbaas van SBS 6, is blij met de nieuwe aanstellingen. “Ik ben verheugd dat we met dit team verder aan de slag kunnen om ijzersterk terug te keren dit najaar.

De nieuwe NET 5-baas Alphons Martens (42) begon zijn tv-carrière in 1993 bij John de Mol Produkties en kwam in 2001 in dienst bij SBS als Zendermanager van V8. In 2003 kreeg hij de leiding over Veronica en wist hij de zender volgens SBS succesvol uit te bouwen. “Martens slaagde erin om het marktaandeel van Veronica stevig te laten groeien van 5 procent in 2003 tot het huidige 7,1 procent in de doelgroep 20-49 jaar“, zegt een woordvoerder van SBS.

Remko Terlouw was de afgelopen jaren al werkzaam bij het zendermanagement van SBS 6 als Zendercoördinator en Adjunct Zendermanager. “In zijn functie stond hij de afgelopen jaren mede aan de basis van de omwenteling van SBS 6 tot brede familiezender“, aldus de zegsman. Nu wordt Terlouw de baas van Veronica.

Directeur Televisie Tina Nijkamp is blij dat ze een geschikte opvolger gevonden heeft voor Karin de Groot, die NET 5 in maart verliet vanwege verschil in inzicht. “Het is fijn om zulke ervaren mensen aan het roer te hebben bij NET 5. Alphons Martens heeft bewezen dat hij een zender succesvol kan leiden en ik heb er alle vertrouwen in dat hij erin zal slagen om NET 5 weer te laten groeien“, vertelt ze.

Ook over Terlouw is ze enthousiast. “Remko Terlouw kwam vlak na de start van SBS, 15 jaar geleden, in dienst. Hij kent het bedrijf door en door en hij heeft aan de wieg gestaan van de groei en het succes van de familiezender SBS 6. Als er iemand in staat is om de huidige positie van Veronica te continueren en hopelijk uit te bouwen is hij het.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen