Aangifte vanwege mishandeling tegen Alberto Stegeman

Foto: SBSEen vrouwelijke paardenhandelaar die zondag centraal staat in ‘Undercover in Nederland’ op SBS 6 heeft aangifte wegens mishandeling gedaan tegen tv-presentator Alberto Stegeman. Ook probeert ze de uitzending te verbieden. Dat heeft SBS maandag laten weten. Volgens Stegeman heeft hij de vrouw zeker niet mishandeld. “Ze beweert dat ik haar heb mishandeld en dat ik haar tijdens de confrontatie heb geslagen en gestompt. Gelukkig heb ik beelden die het tegendeel bewijzen.

In de uitzending laat Stegeman met behulp van verborgen camera-beelden zien hoe de vrouw slachtpaarden en zieke paarden als gezonde rijpaarden verkoopt. Ook is te zien hoe respectloos de vrouw omgaat met haar paarden. “Deze vrouw presenteert zich tegenover kopers als betrouwbare handelaar die het goed met haar paarden voor heeft. Ondertussen liegt ze over de gezondheid van de paarden en maakt ze veel slachtoffers bij zowel mensen als dieren“, zegt Stegeman.

Stegeman sprak voor de uitzending tal van gedupeerden. “Het zijn heel schrijnende verhalen. Bijvoorbeeld die van een moeder die de droom wilde verwezenlijken voor haar tienjarige dochter door een gezond springpaard voor haar te kopen. Het paard blijkt vervolgens helemaal geen goed springpaard te zijn.”

Undercover in Nederland heeft de beelden die zijn gemaakt ook laten zien aan voorzitter Frank Dales van de Dierenbescherming. Dales: “Het is pure misleiding, dat ten koste gaat van de paarden. Het gaat deze vrouw puur om geld en de paarden zijn geen levende wezens voor haar.

De vrouw probeert nu op allerlei manieren de uitzending tegen te houden“, zegt Stegeman. Het kort geding vindt woensdag om 15.30 uur plaats in Amsterdam.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen