Beau: ‘Albert moet rectificeren, anders naar de rechter’ (u)

Presentator Beau van Erven Dorens eist een rectificatie van zijn voormalig collega Albert Verlinde betreffende zijn roman ‘Pijn’. “Hij moet maandag ruiterlijk voor de camera bekennen dat hij helemaal fout zat met zijn aantijgingen over dat ik plagiaat zou hebben gepleegd met mijn debuutroman. Anders stap ik naar de rechter“, zegt Beau in De Telegraaf. Hij is erg boos op zijn oud-collega. “Hij heeft broddelwerk afgeleverd en hult zich nu in zijn bekende nevelen. Dat pik ik niet!“, roept hij in de krant.

Beau: “Zijn vileine opmerkinkjes berokkenen mij grote economische schade. Hij moet op zijn knieën.

Albert merkte op dat het boek grote overeenkomsten had met het Franse boek 99 francs van de Franse schrijver Frederic Beigbeder dat in 2000 verscheen en haalde in Parijs zelfs een quote op van de schrijver. Beau: “Ik heb een groot deel van het boek echter al in 1998 gepubliceerd in het literair satirisch weekblad Propria Curis. In een feuilleton van zes delen. De hoofdpersoon, het verhaal, de afloop, niets is veranderd. Als er al is overgeschreven dan heeft de Fransman dat van mij gedaan. Het ergste is dat Albert dat moet hebben geweten. Ik heb hetzelfde aan zijn redactie gemeld.”

Maar het feit dat ik dus al twee jaar voor de Fransman publiceerde, hebben zij gewoon onder het vloerkleed geveegd. Zo verliefd waren ze op het verhaal dat zij hadden bedacht. Misselijk, zo gaan ze om met iets waar je elf jaar aan werkt.

Update 14.42 uur – Albert is niet van plan om Beau maandag rectificatie te geven. “Ik heb hem een sms gestuurd met het voorstel om te praten, getekend: Voldemort. Ik sta volledig achter mijn team, dat goed werk heeft geleverd. Beide boeken zijn gelezen en Beau is de afgelopen weken verschillende keren gebeld. Hij liet echter niets van zich horen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen