Wilfred Genee: ‘RTL 7 wilde zelf niet verder met Humberto’

Foto: Studio KastermansPresentator Wilfred Genee heeft genoeg van de geruchten dat zijn compagnon Johan Derksen ervoor heeft gezorgd dat Humberto Tan moet stoppen als sport- presentator van RTL 7. Volgens Genee wilde RTL 7 zelf dat hij al het sport gaat presenteren, vertelt hij in De Coen & Sander Show. “RTL 7 kwam op een gegeven moment naar me toe en zei: ‘Wilfred, we zouden graag één gezicht voor de sport willen hebben. We hebben Humberto en we hebben jou, en jij doet al Voetbal International’.”

Genee: “RTL vroeg me ook: ‘Zou je dat nog niet aan Johan Derksen willen vertellen? We doen je bij deze een aanbieding, maar we wachten nog even tot we het naar buiten brengen, want we moeten het Humberto ook nog vertellen’. Dat was in de periode dat hij in het Holland Heineken House in Canada zat.”

Rond diezelfde tijd kreeg Johan Derksen een aanbieding van SBS om met hun RTL 7-talkshow Voetbal International naar Veronica te verhuizen. Derksen is met zijn gelijknamige voetbalblad de sponsor van het programma. “Johan zei: ‘We hebben een goede aanbieding van SBS, zullen we dat doen?’ Toen zei ik: ‘Ik mag het je niet vertellen, maar ik heb een aanbieding van RTL 7 dat ik alles mag doen, dus dat is geen optie voor mij’. Toen zei Johan: ‘Dan is het voor mij ook geen optie’. Johan wist niet eens dat ik een aanbieding had. Om dan te stellen dat Johan Derksen geëist heeft dat Wilfred Genee al het voetbal gaat doen. Dat is gewoon niet waar.”

SBS wilde met Voetbal International een mannenavond creëeren. “Ze wilden het overnemen om daar echt een mannenzender van te maken. Dat was toen het idee. Ze wilden een avond maken met Top Gear en Voetbal International.”

Genee vindt het jammer dat Tan zelf ook heeft geroepen dat hij eruit is gewerkt door Derksen. “Het zal hem vast niet goed uitgelegd zijn door RTL 7. Ik had hem na de uitzending van Boulevard gebeld en toen zei hij een dag later dat ik had gebeld, en dat ik onderschreef wat hij beweerde. Maar dat is niet zo.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen