Meer bloot moet GTST aan stijgende kijkcijfers helpen

Goede Tijden Slechte Tijden moet profiteren van meer bloot in de serie. De scriptschrijvers van de soapserie op RTL 4 hebben op advies van Amerikaanse collega’s besloten dat de acteurs iets vaker uit de kleren moeten. Dat bleek dinsdagavond in de uitzending van RTL Boulevard. “Er zit meer bloot in, zoals je ook ziet met de saunascène“, vertelde Albert Verlinde. “In As The World Turns loopt altijd wel een meneer rond met een ontbloot bovenlichaam en harde tepels. Je ziet dat het werkt.

De makers van Goede Tijden Slechte Tijden hebben advies gevraagd aan Amerikaan- se soapmakers, om het tij van dalende kijkcijfers te keren. “Ze hebben mensen uit Amerika laten komen van As The World Turns en The Bold & The Beautiful. De mensen die daar de verhaallijnen bedenken“, vertelde Albert Verlinde. “Ze hebben gevraagd: ‘Wat moet gebeuren?’ Ze hebben gezegd: ‘Laat het er mooier uitzien’. Dat zie je ook: het licht ziet er mooier uit. Er zitten ook meer buitenopnames in.”

Ook brengt ‘GTST’ nu meer bloot. “Zo’n sauna in GTST ziet er ook leuk uit. Verkijk je niet op het effect dat je bekende mensen wil zien als Willeke en Marjolein, maar dat je ook mooie mensen wil zien. Je wil naar een serie kijken, en denken: ‘Ohh!’ Daarom is het een soap. Het is een bel waar je naar zit te kijken. Lieke is bijvoorbeeld prachtig. Die wil je ook door een sauna heen zien hobbelen. Het gaat dus hartstikke goed met de serie.”

Programmadirecteur Erland Galjaard bevestigt de veranderingen. “Het is wat lichter, wat vrouwelijker, we zetten veel buitenopnames in. Er zit een nieuwe familie in en er zijn een aantal nieuwe acteurs bij gekomen: Willeke Alberti en Marjolein Keuning.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen