‘SBS verdient ton extra met verboden beelden Koos H.’

Foto: SBSSBS 6 heeft zondag ruim 100.000 euro extra reclame-inkomsten binnengehaald door het uitzenden van de door de rech- ter verboden beelden van moordenaar Koos H. in de tv-show van Peter R. de Vries. Dat heeft mediabureau Mindshare becijferd. “Uitgaande van marktprijzen is de inschatting van Mindshare dat er ruim 100.000 euro meer aan reclame inkomsten binnen kwam. Trek daar de boete van 15.000 euro vanaf, en je houdt een zeer gezonde winst over“, aldus het bureau op haar website.

Volgens Mindshare heeft de uitzending SBS 6 dan ook geen windeieren gelegd. “In kijkers niet. En in reclame inkomsten niet. Het programma scoorde met 1.886.000 kijkers bijna een half miljoen meer kijkers dan vorige week. In reclame inkomsten werd er ook geplust. Ten eerste was de kijkdichtheid van de reclameblokken hoger. Ten tweede werd er een extra reclameblok in deze langere uitzending geplaatst.

De rechter besloot vrijdag dat De Vries op zondag geen verborgen camera-beelden van seriemoordenaar Koos H. mocht uitzenden. Dat deed hij toch, waardoor SBS 6 en producent Endemol nu een boete riskeren.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen