NET 5 bestelt nieuwe series S1ngle en De Co-Assistent

S1ngle is nog maar één keer op televisie geweest, maar NET 5 heeft nu al een nieuw seizoen ervan besteld. Ook De Co-Assistent krijgt een vervolg. Dat zegt televisieproducent Willem Zijlstra in De Telegraaf. Beide Nederlandse series zijn een succes. S1ngle ging dinsdag van start met 751.000 kijkers. “Ik heb nog nooit zo snel een serie weten te slijten. Ik liet de voorkant van het stripboek zien met tekeningen van die drie vrouwen en vrijwel meteen viel het woordje ’verkocht’“, vertelt Zijlstra.

NET 5 was op dat moment bezig om Katja Schuurman binnen te halen, vertelt Willem Zijlstra. “Alles viel in één keer op zijn plek.”

Toen Willem Zijlstra voor Endemol werkte kreeg hij met Evelien een voet tussen de deur bij NET 5. Na ruzie met Endemol begon hij het bedrijf FourOne Media. “Toen ik voor mezelf begon en daar het idee voor De co-assistent presenteerde, werd meteen enthousiast gereageerd. Toevallig hadden net Ronald Giphart en Jeroen van Baaren hetzelfde idee bij NET 5 gelanceerd en samen zijn we toen aan de slag gegaan. Vorig seizoen maakten we nog delen van een half uurtje, dit jaar afleveringen van 50 minuten. En het publiek groeit: de afgelopen twee weken zijn er 150.000 kijkers bijgekomen.

Vorig jaar was FourOne Media nog druk met plannen voor een telenovelle. “Dat is van de baan, in Nederland is daar te weinig behoefte aan. Talpa heeft het geprobeerd met Lotte, maar dat scoorde matig. Vooralsnog zie ik het hier niet gebeuren.

Talpa is volgens Zijlstra wel een van de belangrijkste aanjagers geweest op het gebied van drama. “Dat werkt nu in mindere mate door bij RTL met bijvoorbeeld Gooische Vrouwen, maar NET 5 heeft echt een houding van ’het is wel wat duurder, maar dat is het ons waard’. Ook bij de publieke staat drama weer aardig op de kaart.

Ik praat nu met een omroep over een nieuwe dramaserie van acht keer 50 minuten, maar veel meer kan ik er nog niet over zeggen. Wel dat deze iets minder ’light’ zal zijn dan De co-assistent en S1ngle, het gaat net iets dieper. En eind december begint bij de AVRO TiTa Tovenaar, gemaakt in samenwerking met Blue Circle. Een fantastische kinderserie, al zeg ik het zelf.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen