Patricia Paay: ‘Heerlijk wat RTL me nu biedt’

Foto: SBS/ElvinPatricia Paay (60) verheugt zich zeer op haar samenwerking met RTL Nederland. Volgens de tv-personality is de overstap van SBS naar RTL rond. “Ik ga sowieso RTL Boulevard presenteren. Het is nog niet duidelijk of dat ik dat samen met Albert of als plaatsvervanger van Albert ga doen“, vertelt Paay maandag in De Telegraaf. Paay sprak donderdag nog met de leiding van SBS, die op vrijdag de deur sloot voor Paay. “Tina Nijkamp en Eric van Stade hielden tijdens een etentje een pleidooi.

Paay wil meer dan alleen jureren in Popstars en ging daarom vijf maanden geleden in gesprek met RTL. SBS wist daarvan. “Ik was, via mijn manager Wino Omtzigt, een paar keer benaderd door programmadirecteur Erland Galjaard of ik interesse had in RTL. Ik antwoordde hem dat ik het erg naar mijn zin had bij SBS, maar dat ik wel wat meer vastigheid wilde en graag ook andere dingen zou willen doen“, legt Paay uit. “Naar SBS toe hebben we altijd open kaart gespeeld.

Ze kan het goed vinden met Galjaard. “Ik kan goed opschieten met Erland. Hij is makkelijk benaderbaar. Daarin verschilt hij met Eric van Stade, de directeur van SBS. Ik wil gewoon goede televisie maken en schitteren.

SBS gooide vrijdag plotseling de deur dicht voor Paay en gaf aan niet ‘de hoofdprijs’ te willen betalen. Donderdag sprak Paay nog met SBS-directeur Eric van Stade en zendermanager van SBS 6 Tina Nijkamp. “Tina Nijkamp en Eric van Stade hielden tijdens een etentje een pleidooi. Ik had nog geen definitief besluit genomen. Misschien was ik ’s.nachts wel ineens wakker geworden met de gedachte: ’ik blijf toch maar bij SBS’“, zegt Paay. “Het gesprek werd soms best wel heftig. Aan het einde van de avond heb ik Tina en Eric laten weten dat zij uiterlijk vrijdagavond mijn besluit zouden horen. Ze wilden me graag houden, dat was wel duidelijk. Wat ze vrijdag ineens naar buiten hebben gebracht, zo is het dus niet gegaan.”

Paay snapt niet dat SBS over ‘de hoofdprijs’ sprak. “Waarschijnlijk hebben zij zich laten leiden door verhalen die in de wandelgangen de ronde deden. Ik weet het niet. Ik heb ze wel duidelijk gemaakt dat ik naar de voorstellen van RTL luisterde. Ik vind het erg jammer dat zij het zo hebben gedaan.

Ze wil nu een tweejarig contract tekenen bij RTL. Naast RTL Boulevard, gaat ze meer tv-programma’s maken. “Natuurlijk zijn er de geruchten over een programma waarbij er een man voor mij zal worden gezocht. Er is inderdaad een productiemaatschappij die dit dolgraag wil doen. Op dit moment denken we erover na. Het wordt een showprogramma dat speciaal rond mij wordt opgebouwd.

Ik vind het heerlijk wat RTL me nu biedt. SBS heeft mij dat niet geboden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen