Eric van Tijn wil de meiden in X Factor

Foto: William RuttenJurylid Eric van Tijn van X Factor gaat er vrijdagavond aan het eind van de laatste X Campus-aflevering graag vandoor met de categorie ‘meisjes 15 tot en met 25 jaar’. Hij gunt de jongens, de groepen en de solisten van 26 jaar en ouder aan zijn collega’s Angela Groothuizen, Gordon en Stacey Rookhuizen. Ieder jurylid krijgt een categorie toegewezen die zij moeten coachen. “Ik wil de meisjes wel, omdat er uitzonderlijk veel talent bij zit. En de meisjes zijn het fanatiekst“, geeft Van Tijn aan in Televizier.

Volgens Van Tijn nemen meiden een talentenjacht als X Factor vaak serieuzer. “Zij bereiden zich het best voor, vergeten hun tekst het minst en zijn vaak bevlogener dan bijvoorbeeld de jongens. Ze willen het goed doen en de beste zijn, hebben meer drive. Dat maakt het leuker en gemakkelijker als coach, want je hoeft ze niet zo achter de vodden te zitten.

Toch is in alle categorieën het niveau erg hoog, denkt Van Tijn. “Dit jaar is er toch weer meer talent dan vorig jaar. Dat zeggen we bijna elk jaar. Soms maak je jezelf iets wijs in je enthousiasme, maar nu is het écht zo.

In de vierde X Campus-aflevering van X Factor is vrijdag te zien hoe de jongens en de solisten van 26 jaar en ouder het podium beklimmen om te zingen voor vrienden en familie. Net als bij de meiden en de groepen vorige week, mogen er zowel bij de jongens als bij de oudere solisten slechts vijf acts door. De overgebleven kandidaten staan volgende week aan het begin van de zogenoemde ‘Jury Visits’, waarin elk jurylid aan de slag gaat met zijn of haar eigen categorie.

X Factor is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen