Voetbal Insite keert terug als Voetbal International

Wilfred Genee’s voetbalshow Voetbal Insite keert komende maandag 15 september terug op televisie onder de nieuwe naam Voetbal International. Dat heeft Wilfred vandaag bekendgemaakt. Het maandblad Voetbal International van Johan Derksen, die ook zijn opwachting maakt in de show op RTL 7, is samen met Jupiler de nieuwe tv-sponsor. “We gaan wel iets soberder te werk. We hebben geen studio meer met publiek, maar we doen het gewoon in het kleine studiootje van Boulevard.

Wilfred is blij dat de sponsoring rond is, vertelt hij op Radio 538. “Vanaf aanstaande maandag is het de bedoeling dat we weer terugkeren in de vertrouwde samenstelling. Althans sowieso met Johan Derksen en we hopen dat Willem van Hanegem ook overstag gaat. Het heeft een iets andere naam. Het heet nu Voetbal International in plaats van Voetbal Insite. Daarmee heb je gelijk één van de sponsors te pakken.

Johan Derksen is de hoofdredacteur van Voetbal International. “Hij is niet de hoofdsponsor zelf, maar de man die werkt voor het blad heeft er wel mee te maken. Dat betekent niet dat het geen onafhankelijke journalistiek is. Voetbal Internation bestaat al sinds 1965 en volgens mij maakt het zeer goede journalistiek tot nu toe.

Voetbal International komt volgens Wilfred Genee vanuit de studio van RTL Boulevard. “Het is natuurlijk financieel allemaal wat minder geworden. We gaan ook iets soberder te werk. We hebben geen studio meer met publiek, maar we doen het gewoon in het studiootje van Boulevard. De stoel is nog warm van Albert en dan gaat Johan erop zitten. Het grappige is dat als je zo’n hele grote studio huurt waar publiek in kan, dan heb je extra veel camera’s, licht en cameramensen nodig. Alleen productietechnisch kost het al enkele tienduizenden euro’s om zo’n studio te gebruiken.

Dat is ook één van de redenen waarom Willem van Hanegem een probleem kan worden, vertelt Wilfred. “Er is niet zoveel geld als in het verleden om allerlei mensen te betalen. We zijn vorige week met Willem langs geweest. Hij zei: ‘Ik doe het niet voor het geld, alleen omdat ik het leuk vind’. Hij was alleen boos op RTL omdat hij niet goed op de hoogte werd gehouden hoe het ging. Een beetje water voor de wijn en dan is het voor elkaar, denk ik. Hij zei letterlijk tegen mij: ‘Wilfred, ik vind je soms een vervelend ventje, maar ik vind het wel gezellig aan die tafel’.”

Willem van Hanegem zelf is er nog niet uit: “Ik weet het nog niet. Het enige wat jullie elke keer zo zitten te zaniken: die Genee die verdient het meeste van allemaal in Nederland en dan gaat hij elke keer over mij laten zaniken dat ik wel een probleem zou zijn met dat geld. Als ik van dat geld aan die tafel moest zitten, kwam ik van de honger om. Ik hoor ook van die bedragen wat die gasten verdienen. Dan denk ik: ben ik nou een sufferd geweest? Maar praten over voetbal is het mooiste wat het is.

De voetbaltrainer heeft twijfels over de nieuwe opzet. “Nu moeten ze in het studiootje van Boulevard. Dan krijg je allemaal van die vragen die bij Boulevard ook gesteld worden. Daar heb ik niets mee. Ik kan me Wilfred wel voorstellen. Hij is vaak ingevallen voor die gasten als ze ziek waren. Van hun eigen geklets.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen