Distributeur NOS-touchscreen trots op positieve reacties

Het bedrijf Sahara Benelux is er trots op dat het gebruik van haar touchscreen in de verkiezingsuitzending van de NOS woensdag tot zoveel positieve reacties heeft geleid. Sahara verzorgt in Neder- land de distributie van de U-Touch, zoals het scherm heet. De NOS gebruikte het aanraakscherm al enkele maanden voor het weerbericht. “Tijdens zo’n grote ver- kiezingsavond valt de U-Touch natuurlijk meer op. De reacties op internet waren geweldig“, zegt commercieel directeur Francois Barlinckhoff.

Het was voor het eerst dat de NOS verkiezingsuitslagen op de U-Touch presenteerde. Presentator Herman van der Zandt was erg enthousiast. “De verkiezingsavond was op zichzelf al spannend. Maar de probleemloze en prachtige werking van onze U-Touch maakte de avond helemaal onvergetelijk. De U-Touch is niet alleen technisch en esthetisch een topproduct, het is ook nog eens supereenvoudig te bedienen. Heel Nederland heeft dat nu kunnen zien“, aldus Barlinckhoff.

De U-Touch is een groot interactief aanraakscherm. Rondom, in de rand van de display, bevinden zich camera’s die de bewegingen van de vinger of pen uiterst nauwkeurig registeren bij aanraking van het beeldscherm. Barlinckhoff: “Op forums en Twitter waren de loftuitingen niet van de lucht. Ik heb opmerkingen voorbij zien komen zoals ‘magisch scherm’, ‘zoefff komt ie naar voren’, ‘prachtig’ en ‘gemakkelijk’. Ik geloof niet dat een technologisch product op televisie ooit zoveel lof heeft geoogst.”

De U-Touch is een product van Engelse makelij, maar het Eindhovense Sahara Benelux is de distributeur voor onder andere de Nederlandse markt. “We krijgen steeds meer informatieaanvragen binnen. De bekendheid van de U-Touch groeit natuurlijk snel door uitzendingen zoals de verkiezingsavond, maar het product heeft ook enorm veel toepassingen in talloze markten. Zo is de U-Touch al door de onderwijssector ontdekt als presentatiemedium in aula’s of digitaal schoolbord.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen