Dramaserie Bloedverwanten van start op Nederland 1

De AVRO brengt donderdag direct na Wie is de Mol? de eerste aflevering van de nieuwe dramaserie Bloedverwanten op de buis. De tv-serie gaat over de verhouding tussen ouders en kinderen, ex-familie en schoonfamilie. “De AVRO heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als omroep die zich inzet voor onder- scheidend Nederlands drama van hoge kwaliteit. Er was, na de vele politieseries, weer behoefte om echt familiedrama te maken“, zegt Simone van den Ende, hoofd drama AVRO.

Van den Ende is blij met Bloedverwanten. “Het idee van Job Gosschalk was een schot in de roos, een serie over een ondernemende familie. Een familie die zo goed en zo kwaad als het gaat met het complexe verleden in het reine probeert te komen, die probeert in  het heden de boel bij elkaar  te houden, en die de toekomst toch altijd weer optimistisch inziet.

De cast van Bloedverwanten bestaat uit bekende acteurs. “De cast, die bestaat uit het beste acteertalent dat Nederland te bieden heeft, heeft zich vanaf het begin, zonder dat er nog een script lag, onvoorwaardelijk aan de serie verbonden. Haye van der Heyden profileert zich met deze serie als veelzijdig schrijver. Kortom, Bloedverwanten is een serie die vertelt over echte mensen met echte, herkenbare problemen. Kwaliteit en inhoud. Oftewel, een echte AVRO serie.”

Bloedverwanten begint als grootaandeelhouder en oprichter Bennie de Winter van ‘De Winter Flowers’ sterft. Zijn niet onaanzienlijke vermogen vervalt aan zijn dochter Esther (Henriette Tol). Esther heeft geen enkele behoefte zich te bemoeien met de zaak, ze richt zich liever op haar familie.

‘De Winter Flowers’ wordt al jaren geleid door Anton (Derek de Lint), de ex-man van Esther. Tijdens hun huwelijk kregen  ze drie kinderen. De verantwoordelijke dochter Iris (Saskia Temmink), de zachtaardige Thomas (Jeroen Spitzenberger) en de jongste en moeilijke zoon Martijn (Michiel Huisman). Anton is hertrouwd met een veel jongere vrouw Fien (Tanja Jess) met wie hij nog een dochter heeft: Antje (Sylvia Hoeks), een zoekende ziel met eetproblemen.

Met de dood van Bennie komt een geschiedenis naar boven die de verhoudingen tussen de familieleden op scherp zet…

Bloedverwanten is donderdag om 21.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen