Charlotte Besijn is Endemol dankbaar

Charlotte Besijn is tv-producent Endemol dankbaar dat ze opnameleider mag worden bij Goede Tijden Slechte Tijden. Besijn, die al elf jaar Barbara speelt in de RTL 4-soap, stopt voor die baan met acteren. “Een jaar geleden heb ik een paar maanden meegelopen bij de regie van Goede Tijden. Ik vond het zo leuk, droomde op een gegeven moment zelfs in shots“, vertelt Besijn in Het Parool. “Dat ik nu overstap, komt door Endemol. Die geven mij de kans. In augustus begin bij GTST als opnameleider.

Bestijn kwam ooit terecht bij GTST via een castingbureau. “‘Ik weet niet of ik wel soap wil doen, hoor, ik vind het helemaal niks’, zei ik toen ik voor de auditie gevraagd werd. Best snobistisch. Maar ik kreeg de rol en merkte dat er precies zo gewerkt wordt als ik had geleerd. Het is helemaal niet anders. Ja, dat het genre het genre is, is een ander verhaal. Het is geen Shakespeare waarbij je eindeloos de diepte ingaat. Veel acteurs in mijn omgeving zeiden: ‘Leuk voor jou, Lot, maar ik zou het zelf echt nooit doen’. Daar voel je de kritiek in. Ik vind het daarom leuk dat steeds meer theateracteurs hun neus niet meer ophalen voor soap.

De actrice is blij met haar nieuwe functie. “Spelregie is mijn passie. Ik geef al lang les. Als je iemand enige veiligheid kunt bieden om beter te spelen, is dat net zo leuk als zelf spelen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen