825.000 kijkers voor Navy NCIS


De kijkcijfers van dinsdag 8 juli 2008 (SKO)

NCIS (SBS6, 20:30) – Voor het eerst was dinsdag de populaire serie Navy NCIS te zien bij SBS 6. Het Amerikaans drama was voorheen te zien op Veronica en trok daar hoge kijkcijfers. Met geregeld ruim 800.000 kijkers was er geen enkel programma dat beter scoorde op Veronica. Navy NCIS continueert ook op de nieuwe thuisbasis haar succes. Er keken 825.000 kijkers (madl: 15.2%) naar de episode van dinsdag. Het is niet de eerste keer dat een serie binnen SBS van zender verwisselt.

De Amerikaanse serie over een vrouwelijke advocate Close to Home met Jennifer Finnigan verhuisde in september 2007 van NET 5 naar SBS 6. Het bleek geen onverstandige keuze, want de kijkcijfers van Close to Home stegen explosief. Waar Close to Home op NET 5 zo’n 300.000 kijkers trok, schakelden er ruim 700.000 kijkers in toen het op SBS 6 te zien was. Ghost Whisperer met Jennifer Love Hewitt verhuisde juist van SBS 6 naar NET 5 en zakte van 800.000 naar zo’n 500.000 kijkers. Supernatural, dat eerst op Veronica te zien was en momenteel op NET 5, behaalt op beide zenders lage kijkcijfers. Zo’n 200.000 keken naar de serie op Veronica; zondag trok de eerste uitzending op NET 5 bijna 300.000 kijkers.

Studio Sportzomer (NOS, Ned1, 23:03) – Mart Smeets verslaat vol enthousiasme de 36e Tour de France. Over afscheid wil hij niet denken. “Maar ik hoop dat moment wel zelf te kunnen bepalen. Kijk, als ik merk dat ik een beetje seniel aan het worden ben, haak ik echt wel af, hoor“, vertelt hij aan de GPD. Zijn grootste vrees is vooralsnog het voortbestaan van de Avondetappe, dat dinsdag 783.000 kijkers (madl: 21.5%) scoorde. Toch staat de Avondetappe ter discussie bij de NOS vanwege de hoge kosten. Smeets: “Stel dat de Avondetappe verdwijnt? Wat gebeurt er dan met mij? Daar ben ik toch wel benieuwd naar.” Chef d’equipe Jan Stekelenburg ontkent dat in De Volkskrant: “De directie van de NOS is daarover nog steeds enthousiast. Aan de kosten, zo’n 750 duizend euro, kan het niet liggen. Wel beperken we het aantal gasten tot twee per aflevering.

Shownieuws (SBS6, 22:55) – Internationale sterren zullen binnenkort in het ootje worden genomen door het programma Praatjesmakers. In het programmaonderdeel Candid werden de afgelopen jaren verschillende BN’ers door kinderen gefopt met de verborgen camera. Maar nu zijn de BN’ers op en dus gaat het programma de grens over. “We hebben er al een aantal gehad“, vertelt Jochem van Gelder aan Shownieuws. “Uri Geller, The Trammps en A.J. van de Backstreetboys waren al het slachtoffer.” Maar natuurlijk heeft de presentator nog een verlanglijst: “Ik hoop natuurlijk op Jennifer Lopez, Madonna of Robbie Williams.” Shownieuws trok dinsdag 1.049.000 kijkers (madl: 23.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen