RTL 4 brengt bioscoophit Avatar op televisie

RTL 4 brengt de bioscoophit Avatar in 2011 op televisie. Dat heeft het tv-station woensdag bekendgemaakt. De actie- film boekt momenteel wereldwijd succes met een 3D-versie. “De bioscoopkraker ging als snelste film ooit over de grens van de 1 miljard dollar omzet wereldwijd, namelijk binnen 17 dagen“, laat RTL 4 weten. “Momenteel bedraagt de omzet van Avatar al 1,4 miljard dollar en daar- mee heeft de waarschijnlijk ook duurste film ooit alleen nog maar Titanic boven zich (1,8 miljard dollar).”

De huidige nummer een Titanic is overigens van dezelfde regisseur als Avatar, James Cameron. Avatar is een actie-avonturenfilm die zich afspeelt in een spectaculaire fantasiewereld. Een ex-marinier krijgt de opdracht te infiltreren bij een buitenaardse tegendraadse stam. Daar wordt hij echter liefdevol opgenomen en hij leidt hen uiteindelijk in een epische vrijheidsstrijd.

De productie van de tweeëneenhalf uur durende film nam vier jaar in beslag en speciaal voor het laten samensmelten van fantasie en realiteit zijn diverse nieuwe technieken ontwikkeld. De cast bestaat uit onder meer Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana, Giovanni Ribisi, Stephen Lang, Peter Dillon, Joel Moore en Laz Alonso.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen