‘Daphne Bunskoek benaderd voor Zomergasten’

Daphne Bunskoek was in de race om het nieuwe seizoen van Zomergasten te presenteren. Uiteindelijk koos de VPRO voor schrijver Bas Heijne. Dat verklapte Heijne dinsdag in DWDD. “Het overviel me. Ik was wel enigszins verbaasd. Dat zullen veel mensen zijn. Vooral mensen die op Daphne Bunskoek gerekend hadden. Daar was sprake van. Er werd gespeculeerd“, liet de schrijver en krantenredacteur werken. “Ik moest even nadenken, maar het leek me gelijk heel leuk om te doen.

Daphne Bunskoek voert zoals bekend ‘verkennende gesprekken’ met de VPRO. Volgens een zegsvrouw van de omroep worden meerdere ideeën uitgewerkt.

Bas Heijne is blij dat hij de nieuwe presentator van Zomergasten is. “Je moet gasten hebben waar iets mee is, waar een spanning in zit. Als voorbeeld – het zijn geen reële opties – gebruik ik Joop van den Ende of John de Mol. Bij Joop van den Ende denk ik: daar zit een spanning in. Bij John de Mol voel ik uiteindelijk niet zoveel. Dan kan ik wel doorvragen, maar ik denk dat na een half uur… John de Mol zou absoluut ‘nee’ zeggen, maar het gaat erom dat de mensen een spanning in zich hebben.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen