Daphne Bunskoek distantieert zich van RTL Boulevard

Daphne Bunskoek vindt dat RTL Boulevard een grens heeft overschreden toen het maandag beelden uitzond waarop te zien is hoe Georgina Verbaan hevig zoent met een andere man dan haar partner Jort Kelder. “Ik vind het één stap te ver gaan“, zei Daphne dinsdag tijdens de uitzending van RTL Boulevard. Naderhand reageert Daphne heftiger in het Algemeen Dagblad: “Als een derge- lijk onderwerp zich weer in de uitzending aandient, dan weiger ik RTL Boulevard te presenteren.

Daphne Bunskoek en Gordon presenteerden maandag RTL Boulevard, toen de betreffende amateurbeelden van Georgina Verbaan te zien waren. “Ik vind het pijnlijk. Het is natuurlijk het programma wat zich ervoor leent om dit bekend te maken. Het is ook heel dom als je als bekende Nederlander je zo laat gaan en respectloos ook naar je partner toe“, zei Gordon. Daphne Bunskoek voegde daar slechts aan toe: “Ik hoop dat het gewoon een 1 april grap is. Morgen is het 1 april.

Het bleek dinsdag geen 1 april-grap. Albert Verlinde was dinsdag wel aanwezig. “Ik zat gisteren te kijken, want ik was hier niet. Dat zal ik maar meteen even neerleggen bij de club die hier gisteren zat. Het was een heel vreemd filmpje als je het zag. (..) Vandaag kreeg je heel veel gedoe op internet, van: is het een 1 april grap of niet? Wat je dan onmiddellijk gaat doen – dat is gisteren natuurlijk ook geprobeerd – is zowel Jort als Georgina bellen en sms’en. Sms’en doet Jort keurig terug, dat hij verdrietig is en nog steeds heel veel van haar houdt. Georgina had een hele drukke opnamedag.

Daphne Bunskoek deed dinsdag na Albert Verlinde al snel haar zegje in Boulevard. “Ik had er een beetje een slechte nacht van. Jij was er gisteren niet bij. Maar ik vond eigenlijk dat we te ver zijn gegaan met het uitzenden van die beelden. Ik vind eigenlijk dat wanneer iemand zo intiem in zijn wereld wordt gefilmd, zonder dat ‘ie het weet, en dat wordt uitgezonden. Relaties kunnen kapot gaan. Ik vind het eigenlijk een stap te ver. Dat is een discussie die nu gevoerd wordt, omdat dat ook niet zo aan de hand was vroeger. Toen hadden mensen geen eigen telefoontjes die konden filmen.

Daar is Albert Verlinde het mee oneens: “Het enige wat ik kan zeggen, is dat Georgina meteen had kunnen zeggen wat er was. Je geeft wel mensen de mogelijkheid om erover te reageren. Je kunt ook contact opnemen in hoeverre je dingen wel laat zien, want het is wel erg breed uitgemeten. Aan de andere kant: je heet RTL Boulevard, dan kan je moeilijk zeggen als het heel dicht bij komt: ‘Dat doen we maar niet’.

Daphne Bunskoek: “Iedereen heeft zijn eigen grenzen. Ik heb voor mezelf vastgesteld: ik heb spijt van gister. Als het weer zo dichtbij komt, moeten we het niet meer doen.” Albert vraagt zich dan af waarom Daphne dat maandag niet zei. Daphne: “Gisteren was jij er niet bij. We gingen de uitzending in. Gordon zat hier, dus dan is er al een andere samenstelling waar je ook een beetje elkaar moet helpen op het moment dat je met elkaar presenteert. Ik heb gezegd: ‘Ik wil het liever niet in de uitzending’. De beslissing is achter de schermen gemaakt: we doen het wel. Toen vond ik het heel moeilijk om te zeggen: ‘Ik wil het niet’. Nu denk ik: ‘Dit was mij één stap te ver. Ik hoop dat het goed met ze gaat’.

Albert Verlinde blijft bij zijn standpunt. “Jouw grens ligt daar, ik denk er persoonlijk anders over. Er komt ook nog bij dat Jort en Georgina – dat weet jij ook – de eerste zijn die bellen als er iets is, als er een gerucht is of als hun straatje schoongeveegd moet worden. Dan zijn het de eerste die bellen. We zijn een borstscan met Georgina Verbaan wezen doen. Hoe dichtbij kun je komen.

Na de uitzending reageert Daphne iets heftiger in het AD. “Als een dergelijk onderwerp zich weer in onze uitzending aandient, dan weiger ik RTL Boulevard te presenteren. We hebben wat mij betreft deze week echt een grens overschreden.

We hebben er in de redactie in goede sfeer uitgebreid over gediscussieerd, maar er is onderling wel een verschil van mening. Ik vind niet dat wij Bekende Nederlanders zo in hun privacy moeten aantasten. Gaat het om buitenlandse sterren, zoals bijvoorbeeld Jennifer Lopez, dan is het een andere kwestie. In zo’n geval staat het nieuws al op duizenden websites. Ik zeg dit overigens niet omdat Georgina een vriendin van mij is. Dat is namelijk niet het geval. Bij een vergelijkbaar item over de volgende Bekende Nederlander pas ik voortaan voor de eer.

De betreffende beelden van Georgine Verbaan in RTL Boulevard zijn met een mobiele telefoon gemaakt in de Leidse sociëteit De Burcht. Daar had Georgine een vrijage had met waarschijnlijk haar medepresentator van het VPRO-programma Noorderlicht, Pieter van der Wielen. Volgens Jort Kelder, de woordvoerder van Jort Kelder en een woordvoerder van RTL is het geen 1 april grap.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen