Gouden Kooi stopt eind mei 2008: ‘Spannende ontknoping’

Na twintig roerige maanden vindt op 22 mei de nog geheime, spectaculaire ontknoping plaats van de dagelijkse real life soap De Gouden Kooi. Dat meldt een zegsvrouw van RTL 5 vandaag. Remko van Westerloo, de programmadirecteur van RTL 5, belooft nu alvast met ‘een waardige opvolger’ voor De Gouden Kooi te komen. “Of je voor of tegenstander bent van De Gouden Kooi, duidelijk is dat dit programma is uitgegroeid tot iets dat het genre reallife soap opnieuw heeft gedefinieerd“, zegt hij.

Van Westerloo: “Het is spannende, authentieke en zo nu en dan heftige televisie. Onze kijker heeft dit gewaardeerd en daarom zullen wij dit najaar in samenwerking met John de Mol en Talpa Content met een waardige opvolger komen.

Wat de Miljonairs te doen staat en hoe zij kans maken op die enorme hoofdprijs, wordt binnenkort bekendgemaakt. “Een ding is zeker, zoals men mag verwachten van De Gouden Kooi, levert de eindstrijd onvoorspelbare en spectaculaire televisie op.”

De vijf huidige bewoners zetten de komende twee maanden alles op alles om de gigantische hoofdprijs (1 miljoen euro + 1000 euro per doorgebrachte dag minus de opgelegde boetes) in de wacht te slepen. “Daarmee keert De Gouden Kooi de grootste hoofdprijs uit in de geschiedenis van reality TV. Wie gaat er vandoor met deze ultieme prijs? Wie zal de villa als miljonair verlaten? Wordt het Jaap (vandaag 372 dagen in de Kooi), Brian (525), Amanda (396), Huub (444) of Claire (59)?

Dagelijks volgen regelmatig 700.000 kijkers de uitzendingen op RTL 5, laat de zender weten. “De Gouden Kooi scoort uitstekend onder een aantal specifieke groepen kijkers. Zo volgen 16-24 jarigen en jonge vrouwen (20-34 jarigen) het programma trouw met uitzonderlijk hoge marktaandelen van respectievelijk boven 30% en boven 20%. De vaste schare fans kan zich verheugen op een zenuwslopende finale.

Op donderdag 22 mei verlaat de laatst overgebleven bewoner in een avondvullend programma de kapitale villa in Eemnes als winnaar van de De Gouden Kooi.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen