752.000 kijkers voor Dancing Queen


De kijkcijfers van vrijdag 8 februari 2008 (SKO)

Dancing Queen (SBS6, 20:30) – Waar de eerste aflevering van de nieuwe SBS 6- amusementsshow Dancing Queen met presentatrice Nance vorige week met ruim 1,2 miljoen kijkers van start ging, trok de tweede uitzending vrijdagavond 752.000 kijkers (madl: 10.7%). Daarmee valt het ruim twee uur durende Dancing Queen ruim buiten de kijkcijfer top-15. Jurylid Barrie Stevens wil niet spreken van de zoveelste talentenjacht. “Ik vind dat een term die vaak misbruikt wordt“, geeft Stevens aan.

Barrie Stevens vervolgt bij TVgids.nl: “Alles wordt maar in dat hokje gestopt. Ik omschrijf Dancing Queen liever als een programma waarin we op zoek gaan naar een jong iemand die we een kans geven om verder te komen in het dansvak. Ik zie het als een veredelde auditie, waarbij toevallig de kijker via een derde oog mee kan kijken.” SBS 6 was vrijdag de derde zender van Nederland.

Sahara (RTL4, 20:31) – Matthew McConaughey en Penélope Cruz spelen de hoofdrol in Sahara. Net als bij iedere samenwerking tussen bekende acteurs, ging ook in 2005 het gerucht dat Matthew en Penélope een relatie zouden hebben. Penélope staat de roddelpers wel gewoon te woord. “Als ze me erom vragen, zeg ik het gewoon. Waarom zou ik geen antwoord geven? Hoewel: soms geef ik geen antwoord, want het gebeurt echt bij élk koppel in élke film. Maar als je ‘nee’ zegt, ‘we hebben geen affai- re’, dan is het niet goed genoeg. Ze willen helemaal geen ‘nee’ horen. Dus verzinnen ze een verhaal. Dat doen ze bij iedereen. Daar kun je wel boos om worden, maar ja. Mijn leven is geen film. Mijn leven is mijn leven.” Sahara werd vrijdagavond door 1.188.000 kijkers (madl: 17.0%) bekeken. Sahara is na Love Actually (28 december: 1,4 miljoen kijkers) en The Day After Tomorrow (4 januari: 1,3 miljoen kijkers) de best scorende van de recent geïntroduceerde vrijdagavondfilms van RTL 4.

Dekselse Dames (MAX, Ned2, 17:36) – Doortje Kluwer (65) en leeftijdsgenoot Lenie Pronk spelen de hoofdrollen in Dekselse Dames, een programma waarin volop wordt gekokkereld. Wekelijks trekt het programma circa 340.000 kijkers. Het duo doet al snel denken aan Marja en Liny van Hoe schoon is jouw huis? Vergelijken heeft geen zin, vindt Doortje echter. “Je kunt niemand anders zijn dan jezelf. Thuis kan ik waanzinnig goed dramatische toestanden uitbeelden. Als ik moe thuiskom, zeg ik overdreven dat ik dóódop ben, maar eigenlijk kan ik geen rolletje spelen. Ik moet het doen met wie ik zelf ben.” Met een zeegroene Volkswagenbus reizen de dames het land door om op verschillende locaties te koken. “In een dierentuin in Amersfoort stond ik in de tijgerkooi bij -6 de ramen te lappen, omdat die steeds beslaan. Meng glycerine met spiritus en lap daar de ramen mee. Ze beslaan daarna nog wel, maar druppen niet meer.” Dekselse Dames trok vrijdag 321.000 kijkers (madl: 11.0%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen