SBS feliciteert Peter R. de Vries: ‘Historische prestatie’

Peter R. de Vries heeft vandaag per- soonlijke felicitaties van de SBS-leiding ontvangen over zijn uitzending over Natalee Holloway, die zondag meer dan 7 miljoen televisiekijkers aan de buis gekluisterd hield op SBS 6. “Ik wil Peter van harte feliciteren met deze zeer bij- zondere prestatie en namens heel SBS kan ik zeggen dat we ongelooflijk trots zijn dat we Peter en zijn team tot onze collega’s mogen rekenen“, zegt directeur Eric van Stade. Ook Tina Nijkamp en Paul Römer zijn trots.

Tina Nijkamp, programmaleider van SBS 6, spreekt van een historische prestatie. “Het team van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever heeft een journalistiek historische prestatie geleverd met deze uitzending. De onthullingen van Peter zijn al dagenlang wereldnieuws en dat zal ook nog wel even zo blijven. Ook Nederland raakt er niet over uitgepraat en dat resulteerde in het ongelooflijke aantal van zeven miljoen mensen dat bijna 2,5 uur aan de buis gekluisterd zat.

De uitzending is het best bekeken niet-sportprogramma sinds 1988 toen er ook nog geen commerciële televisie bestond. Kortom, een ongelooflijke prestatie. Ik heb heel veel respect voor het vele werk dat iedereen heeft verzet om tot deze bijzondere uitzending te komen en ik weet zeker dat er nog heel lang zal worden nagesproken over deze meest gedenkwaardige uitzending in de geschiedenis van SBS 6.

Eric van Stade, Algemeen Directeur van SBS, benadrukt dat Peter R. de Vries al tien jaar een knappe journalistieke prestatie levert. “Maar ik denk dat ik nu met recht kan zeggen dat deze onthullende uitzending over de verdwijning van Natalee Holloway de meest bijzondere is in de geschiedenis van de programmareeks. Ook zelf heb ik met verbijstering gekeken naar de ongelooflijke uitzending van Peter gisteravond.

Natuurlijk was ik al enige tijd op de hoogte van de operatie van Peter, maar ook voor mij waren deze beelden zeer schokkend. Ik wil Peter van harte feliciteren met deze zeer bijzondere prestatie en namens heel SBS kan ik zeggen dat we ongelooflijk trots zijn dat we Peter en zijn team tot onze collega’s mogen rekenen.

Paul Römer, directeur van producent Endemol, is zeer tevreden over de uitzending en het publiek dat bereikt is. “Ik ben ongelofelijk trots op de historische kijkcijfers die we gisteravond hebben behaald. Deze zijn het resultaat van het volhardende speurwerk van Peter en zijn team. Daarnaast hoop ik dat door de bekentenissen de familie van Natalee en alle betrokkenen beter om kunnen gaan met de feiten. Hopelijk heeft deze uitzending de waarheid een stapje dichterbij gebracht.

Peter R. de Vries is erg blij met de felicitaties die hij heeft mogen ontvangen. “Bijna half Nederland keek. ‘That’s once in a life time’, zei ik tegen Endemol-directeur Paul Römer die me even later opbelt en er ook vol van is. En ook John de Mol, de man die mij ooit bij Endemol binnen haalde stuurt vanuit het buitenland een sms’je: ‘Waanzinnig. Heel erg gefeliciteerd. Mag je erg trots op zijn’.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen