Peter R. de Vries: ‘Woensdag te gast bij Larry King’

Peter R. de Vries is woensdag te gast in het bekende programma van de Amerikaanse talkshowhost Larry King. Dat maakte De Vries vanmorgen bekend op Radio 538. “Er is ook nog met Oprah gesproken, maar die kan die beelden niet krijgen, want die berusten bij ABC en die wil ze uit concurrentie-overwe- gingen niet geven.” In Nederland keken 7 miljoen mensen naar zijn uitzending over de zaak Holloway. “Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik vooraf gegokt had op 4,5 miljoen kijkers.

De Vries beschikt over veel meer materiaal dan in de uitzending getoond is, vertelde hij aan Radio 3FM. “We moesten inderdaad wel selecteren. Ik moest zelf een klein beetje glimlachen de afgelopen dagen toen ik in de media een beetje hoorde dat men het gevoel had dat wij één tape zouden hebben waar misschien een gesprekje van vijf minuten op stond, een soort slip of the tongue van Joran zeg maar. Terwijl wij wisten dat we uren materiaal hadden waar hij aanhoudend over de zaak praatte.”

Samen met Joran van der Sloot was Peter R. de Vries enkele weken geleden te gast in Pauw & Witteman. De Vries wist er toen al meer van. “Dat was op zich niet moeilijk, want het belang was gewoon heel groot. De zaak liep nog en ik ben natuurlijk een professional die zichzelf niet verspreekt of iets laat merken.”

Tijdens de ondervragingen door infiltrant Patrick van der Eem ontstonden er moeilijke momenten. Joran van der Sloot mocht immers niet doorkrijgen dat Van der Eem voor De Vries werkte. “Dat was natuurlijk altijd een beetje een afweging. Hoe lang vraag je door? We zijn op een gegeven moment ook gestopt, omdat we toen dachten dat de grens was bereikt. We merkten op een gegeven moment wel dat Joran het raar ging vinden dat Patrick zo gedetailleerd door bleef vragen. Toen zeiden we: This is it.”

De Vries hoopt dat het Openbaar Ministerie wat met de beelden van zijn uitzending doet. “Ik denk dat het toch heel erg van belang is hoe bijvoorbeeld de ouders van Joran van der Sloot hierop gaan reageren. Zij hebben bij Pauw & Witteman natuurlijk gezegd: ‘Wij zijn er 100% van overtuigd dat onze zoon zoiets niet doet. Dat is een goed opgevoede jongen’. Ik hoop dat zijn ouders hebben gekeken en dat hun ogen zijn opengegaan. Merkwaardig genoeg zitten ze nog in Aruba. Ik zou naar Nederland komen en eens bij je kind gaan zitten, van: ‘Joran, we gaan nu naar de politie’.”

Joran van der Sloot is nog niet gearresteerd. Peter bij Radio 538: “Nee. Ik heb natuurlijk de afgelopen weken nauw contact gehad met het Openbaar Ministerie op Aruba. Die hadden mij verteld dat het juridisch een probleem was. Ik wist daarvan. Het wegmaken van een lijk, daar staat eigenlijk maar een lichte straf op. Dat is heel jammer. Het bizarre is dat hij wel twee keer eerder gearresteerd is op bepaalde feiten, maar nu hij een bekentis aflegt dat het niet genoeg is om hem aan te houden.”

Vanaf woensdag zit Peter bij Larry King en andere talkshows. Rijk wordt hij er niet van. “Ik word daar helemaal geen euro wijzer van. Dat vind ik prima en ik heb er geen moeite mee. Ik heb mijn werk gedaan. Ik word al jarenlang door Endemol fantastisch betaald daarvoor. Ook als de kijkcijfers een keer wat minder zijn.

Peter bij Radio 538: “Het is in Amerika net zo groot nieuws als hier eigenlijk. Dat is heel heftig. De Amerikaanse tv-makers zijn al geweest en vanavond wordt de zaak coast to coast uitgezonden. Mijn uitzending dus, met daarbij een interview met mij en Patrick van der Eem, de infiltrant. Voor de rest van de week staan er een aantal andere programma’s op het programma. Onder meer Larry King.

Het vertrek naar Amerika staat voor woensdag gepland. “Ik zit in Goodmorning America en nog twee andere shows in ieder geval. Er zijn nog gesprekken gaande.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen