Peter R. de Vries: ‘Beelden zijn buitengewoon overtuigend’

Alle ogen van de wereld zijn vanavond gericht op Peter R. de Vries. Om half tien begint op SBS6 een twee uur durende uitzending waarin hij naar eigen zeggen bijna alle vragen over de verdwijning van Natalee Holloway zal beantwoorden. De Vries erkent dat hij de man aan wie Joran van der Sloot heeft opgebiecht dat hij het lichaam van Holloway heeft laten verdwijnen, heeft betaald. “Grappig om te beginnen: Joran van der Sloot is betaald door Pauw & Witteman om daar in de uit- zending te verschijnen.

De familie Van der Sloot was enkele weken geleden te gast in Pauw & Witteman. “Grappig om te beginnen: de familie Van der Sloot is betaald door het programma van Pauw en Witteman om daar te verschijnen. Ze hebben daar 5000 euro voor gekregen. Dat heb ik gehoord en dat is ook bevestigd. Dat wou ik eerst even zeggen.

We zullen het nu over de betalingen hebben die ik heb gedaan. Ik heb inderdaad de persoon in kwestie die voor ons heeft gewerkt gedurende vijf maanden een bedrag van 25.000 euro toegezegd: 5.000 euro per maand. Ik kan je vertellen dat dat werkweken zijn geweest die de CAO van de omroepen behoorlijk te boven gaan.

Volgens De Vries kwam dit neer op een soort onkostenvergoeding. “Deze man is redelijk bemiddeld van zichzelf. In feite is die 5.000 euro per maand niet meer dan een soort onkostenvergoeding geweest“, vertelt hij zaterdagavond in Nova.

De gemaakte opnamen van Joran van der Sloot zijn volgens De Vries erg overtuigend. “Ik denk dat dat de echte lezing is. Daar ben ik van overtuigd. Iedereen die die beel- den heeft gezien, is min of meer perplex. Zij vinden dat buitengewoon overtuigend.

Op basis van de gemaakte opnamen kan Van der Sloot vervolg worden, denkt Peter R. de Vires. “Ik vind zelf dat er buitengewoon veel verdachte omstandigheden in deze zaak zijn, die tezamen met het verhaal van Joran van der Sloot zouden rechtvaardigen dat hij voor een strafrechtelijk delict terecht zou staan.

Joran van der Sloot beweert dat zijn uitspraken een grapje waren. “Dat is natuurlijk het enige wat hij kan zeggen. Op het moment dat hij zegt dat het serieus is, bekent hij natuurlijk. De enige mogelijkheid die hij heeft is zeggen: ‘Het was een grap, ik heb het verzonnen’. Een andere uitweg is er niet“, vertelt De Vries. “Ik denk dat hij bij Pauw & Witteman ook weer heeft gelogen dat het gedrukt stond.

De Vries vertrekt na de uitzending in Nederland naar de Verenigde Staten. Hij is zelfs uitgenodigd door Oprah Winfrey. “Daar wordt nog over gesproken. Of dat doorgaat, is nog de vraag. Iedere show wil ook weer een bepaalde mate van exclusiviteit. Er is gekibbeld over de beelden: wie welke rechten heeft. We zullen moeten afwachten, maar ze staan allemaal in de rij, dus we zullen heus wel een toertje maken.

De wereldwijd veelbesproken uitzending van Peter R. de Vries is vanavond vanaf half tien eerst te zien bij SBS 6. “Ik durf geen aantallen te noemen. Maar ik denk wel dat de mensen aan de buis gekluisterd zitten en dat het het best bekeken programma van Peter R. De Vries wordt“, aldus Eric Dekker van SBS in De Stentor.

De Vries maakte donderdag bekend dat hij de zaak heeft opgelost; de uitzending is pas vanavond. SBS wilde vasthouden aan de vaste uitzenddag. “Op vrijdagavond en zaterdagavond stonden bovendien al enorme shows gepland, het nieuwe Dancing Queen en zaterdag de Nieuwe Uri Geller show, die veel publiek trekt. Waarom zou je daar inbreken, als het niet nodig is? Dit programma loopt niet weg.

Hetzelfde geldt volgens SBS voor het tijdstip van uitzending. “Peter staat altijd om half tien gepland. Boer zoekt vrouw zit bij de publieke omroep om half negen, waarom zou je mensen laten kiezen?

Peter R. de Vries is vanavond tussen 21.30 en 23.30 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen