SBS 6 kaapt domeinnaam weg voor neus RTL 4

Vlak nadat RTL 4 maandag de nieuwe tv- show Mijn Naam Is Michael aankondig- de, heeft SBS 6 de domeinnaam mijnnaamismichael.nl geregistreerd. Volgens een woordvoerder van SBS zijn er geen kwade bedoelingen in het spel. “Wij hoorden van het voornemen van RTL en kwamen er bij toeval achter dat ze dat blijkbaar waren vergeten. Dus dat hebben we maar even voor hen gedaan, voordat er allemaal grote commerciële kapers op de kust komen die dat dan door willen verkopen.

Volgens de persvoorlichter van SBS is het puur een vriendendienst. “Als je een programma aankondigt en dit vergeet, dan claimt iemand gauw de domeinnaam en vraagt daar de volgende dag de hoofdprijs voor. Daar hebben tv-zenders last van. Op het moment dat RTL zich bij ons meldt, komen we er ongetwijfeld samen wel uit.”

RTL 4 en SBS 6 komen in het voorjaar van 2010 allebei met een tv-show over Michael Jackson. SBS 6 kondigde ‘Move Like Michael Jackson’ al begin november aan, terwijl RTL 4 pas maandag lieten weten een televisieshow over de poplegende te gaan maken. “Dat is hun eigen afweging. Wij hebben het begin november aangekondigd en hebben veel vertrouwen in ons format. Het format dat wij hebben aangekocht komt heel dicht in de buurt van Michael Jackson. Jermaine Jackson zit in de serie en de winnaar mag optreden op het officiële memorial-concert. Zij gaan meer een soort musical-idee doen. Dat moeten ze gewoon doen.”

Het tv-station hoopt niet dat RTL 4 haar Michael Jackson-show recht tegenover die van SBS 6 gaat programmeren. “Het enige wat wij hopen is dat ze een beetje hebben geleerd van het verleden en dat ze hun programma niet zoals het ijsdansen recht tegenover onze Michael Jackson-show zetten. Dan zou de kijker de dupe worden. Wij hebben al gezegd dat we het op zaterdagavond doen. Het enige waar we op hopen en vanuit gaan dat RTL wel voor een andere avond zal kiezen.”

Volgens SBS aaste RTL in eerste instantie ook op het programma Move Like Michael Jackson. “We zijn er al een tijdje mee bezig. Op de tv-beurs in Cannes werd het groot gepresenteerd en toen hebben meerdere partijen interesse getoond. Wij hebben toen vrij snel toegehapt, omdat wij dat wel zagen zitten. RTL viste achter het net en hebben toen besloten om met een ander format te gaan komen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen