‘NCRV-gids meest overzichtelijke televisiegids’

De NCRV-gids is onder lezers de best gewaardeerde televisiegids van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gids zelf, waarbij nieuwe lezers zijn gevraagd naar hun ervaringen. “Tijdens het kijken en vergelijken van de gidsen kwam de NCRV-gids als winnaar uit de bus met een waardering van 8,05, gevolgd door de AVRObode (7,18) en KRO Magazine (7,18). Minst gewaardeerde gids bleek de TV Krant, met een waardering van gemiddeld 5,97.

De gids wordt door de respondenten vooral gewaardeerd om de leesbaar- en overzichtelijkheid en de prijs-kwaliteitsverhouding, vertelt een woordvoerster. “Opvallend is verder dat de nieuwe lezer de NCRV-gids aanzienlijk beter beoordeelt (met cijfer 8,05) dan de televisiegids die zij hiervoor kochten (6,75). De resultaten zijn gemeten tijdens een promotionele periode.”

Uitgever Saskia de Jong van de NCRV-gids is blij met de resultaten. “Voor onze doelgroep, de actieve en breed-geïnteresseerde 50-plusser, is overzichtelijkheid en leesbaarheid van de gids van essentieel belang. Wij weten dat programmabladen door ons publiek vooral ’s avonds, in het donker, gelezen worden en onze lezers moeten onder de lamp dan ook duidelijk kunnen zien op welke zender en hoe laat zij hun favoriete tv-programma’s kunnen bekijken. Wij zijn dan ook zeer tevreden met de onderzoeksresultaten, die aantonen dat de NCRV-gids door lezers inderdaad wordt beschouwd als meest overzichtelijke en leesbare televisiegids van Nederland. Dat wij daarnaast het meest worden gewaardeerd, stemt ons zeer tevreden.

De NCRV-gids presenteerde afgelopen zomer, tegelijk met de NCRV op radio en TV, een vernieuwde huisstijl. “Veel van onze lezers zijn al sinds het begin bij ons en in al die tijd is de gids in principe hetzelfde gebleven: duidelijk en overzichtelijk, maar ook met een eigen mening. Dit jaar hebben we de gids onder de loep genomen en een nieuwe stijl aangenomen. Hierbij hadden wij de overzichtelijkheid en leesbaarheid hoog in het vaandel, maar wilden de gids ook een stuk eigentijdser maken.

Met de vernieuwde huisstijl van de NCRV-gids is dat aardig gelukt. Het thema ‘Samen op de wereld’ komt bij ons terug in een nieuwe rubriek, vol met warme en betrokken verhalen. Hiermee luisteren wij naar onze vaste lezers en hopen een nieuwe doelgroep aan te spreken.”

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen