René Pluijm op zoek naar eetculturen bij RTL 4

Foto: Yvonne CopiniChef-kok René Pluijm gaat in het nieuwe RTL 4-programma Pluijm Op Pad op zoek naar verschillende lokale en regionale eetculturen in mooie streken in Europa. In het culinaire programma, dat vanaf 24 november iedere dinsdag om 22.30 uur te zien is, spreekt hij boeren, worstenmakers, vissers, maar ook chefs van bijzondere restaurants. “Als kok en ware voedselliefhebber weet hij als geen ander waar de beste producten groeien en vandaan komen“, vertelt een woordvoerster van RTL 4.

Veel plekken die Pluijm in zijn programma bezoekt zijn ook voor hem nog onbekend terrein, legt de persvoorlichtster uit. “Tijdens de verkenning van dit onontgonnen gebied maakt hij de kijker deelgenoot van zijn speurtocht. Met zijn ontwapende blik, improvisatie en oprechte liefde voor voedsel, geeft hij een kijkje in de keuken van menig ambachtelijk boerenbedrijfje waar vaak al eeuwenlang, volgens lokale traditie en familiereceptuur, overheerlijke boerenproducten worden gemaakt.”

René Pluijm sluit iedere aflevering af door zelf achter het fornuis te duiken. “Dat kan voor een beroemde chef-kok zijn, maar ook voor een lokaal gezin. Zij mogen dan beoordelen of René de lokale smaak te pakken heeft.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen