SBS 6-serie Trauma Centrum verkocht aan België

De medische realityserie Trauma Centrum van SBS 6 is verkocht aan de Vlaamse tv-zender VIJFtv. Dat meldt een woordvoerder van SBS 6 vandaag. In de dagelijkse serie worden de belevenis- sen van artsen, verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel in een aantal verschillende ziekenhuizen in Nederland gevolgd. Trauma Centrum trekt dagelijks zo’n 600.000 kijkers naar SBS. “Het suc- ces van Trauma Centrum is ook onze zuiderburen niet ontgaan“, concludeert de persvoorlichter.

De medische realityserie die iedere werkdag om 20.00 uur is te zien op SBS 6 trekt gemiddeld bijna 600.000 kijkers. “Met op hoogtepunten zelfs meer dan een miljoen mensen“, volgt de zegsman toe. Afleveringen die reeds in Nederland te zien waren, zullen vanaf maandag 3 december ook te zien zijn op het Belgische VIJFtv.

Trauma Centrum werpt een blik op het dagelijks leven van het ziekenhuispersoneel en de patiënten van het Diakonessenhuis in Utrecht, het Medisch Spectrum Twente in Enschede, de Isala klinieken in Zwolle en (vanaf maandag 19 november) het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. De camera’s draaien bij de behandelaars op de Spoed Eisende Hulp, maar gaan ook mee met de ziekenwagens van de RAVU in de provincie Utrecht en het Verenigd Ziekenvervoer in Amsterdam.

In september 2006 begon SBS 6 met het iedere werkdag uitzenden van medische reality. Kijkers leefden in Medisch Centrum dagelijks mee met de artsen (in opleiding), verplegers en de patiënten in het Erasmus Medisch centrum in Rotterdam. Sinds september 2007 zendt SBS 6 met succes Trauma Centrum uit waarin het accent meer ligt op de afdeling Spoed Eisende Hulp in diverse Nederlandse ziekenhuizen.

VIJFtv werd in oktober 2004 opgericht als tweede zender van SBS Belgium.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen