Evita finalisten doen auditie voor Andrew Lloyd Webber

De drie finalisten van het programma Op zoek naar Evita (AVRO) hebben zich deze week tot het uiterste voorbereid om aanstaande zondag indruk te maken op de kijkers, het panel en Joop van den Ende. Finalisten Marjolein (27), Brigitte (28) en Suzan (26) repeteerden intensief samen met Pia Douwes in het Nieuwe Luxor Theater, waar op 16 december de première van Evita is. Bovendien reisden de finalisten van Op zoek naar Evita naar Londen voor een masterclass van Andrew Lloyd Webber.

Andrew Lloyd Webber is de wereldberoemde componist van Evita. Van tevoren was contractueel afgesproken dat hij zou moeten worden aangesproken met de adellijke titel Lord, maar in het theater op Westend, waar de masterclass plaatsvond, stond hij erop dat de finalisten hem gewoon bij zijn voornaam zouden noemen.

Andrew Lloyd Webber nam uitgebreid de tijd om één op één met de finalisten te werken aan twee door hem geschreven nummers: Buenos Aires en het wereldberoemde lied Don’t Cry for me Argentina. Marjolein, Brigitte en Suzan waren bijzonder onder de indruk van de meester. “Ik besef me nog niet dat ik echt met hem gewerkt heb“, zei Suzan, en “ik kan het bijna niet geloven“.

Na afloop van de auditie kwam Brigitte het podium af met de woorden: “Ik weet niet wat ik allemaal heb gedaan, het ging in een roes aan me voorbij, wat geweldig om met zo’n man te mogen werken“. Andrew Lloyd Webber sloot het optreden van Marjolein af met een hartelijke omhelzing. De Lord heeft zich niet uitgelaten over wie zijn favoriete Evita is, maar hij meldde wel dat zijn ultieme ster er gelukkig bij zit.

Het risico om op televisie auditie te doen voor een musicalhoofdrol blijkt achteraf dus goed uit te pakken, aldus de AVRO. “Het is een enorm kijkercijfersucces, in 10 weken tijd heeft het programma een vaste groep kijkers weten te veroveren en naar de halve finale keken op het hoogtepunt zelf meer dan twee miljoen mensen.

Aanstaande zondag ontvangt presentatrice Renate Schutte in de internetuitzending Evita Extra musicalsterren Roberto de Groot (‘Perron’ in Musical Evita), Bill van Dijk en muzikaal samensteller van ‘Op zoek naar Evita’ Maurice Wijnen.

De finale van Op Zoek Naar Evita is zondag om 20.20 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen