Nederland 3 trekt stekker uit ONM

Foto: Nick van OrmondtDe soapserie ONM stopt definitief. Het netmanagement van Nederland 3 vindt dat het programma van BNN te weinig kijkers trekt. De laatste aflevering wordt in mei 2010 uitgezonden. Netmanager Roek Lips van Nederland 3 vertelt: “De beslissing om te stoppen met ONM van- wege de tegenvallende resultaten is een ingrijpende. We hebben deze welover- wogen genomen. Met als belangrijk argument dat er met  het verdwijnen van ONM ruimte vrij komt voor nieuw drama met meer impact.

In de afgelopen jaren trok ONM steeds minder kijkers. “Bij aanvang van dit seizoen leken de inspanningen om deze trend te keren aan te slaan, maar inmiddels neemt het aantal kijkers verder af“, aldus de Publieke Omroep. “Aanvankelijk trok ONM ruim 700.000 kijkers, de laatste jaren is dat aantal gedaald naar gemiddeld 360.000.

De komende tijd gaat de Publieke Omroep in overleg met de omroepen vorm geven aan de ambities op het gebied van nieuwe dramaseries op Nederland 3.

Onderweg naar Morgen (ONM) begon als gezamenlijk project van TROS en Veronica in 1994. De serie was het antwoord van de publieke omroepen op de RTL-soap Goede Tijden Slechte Tijden. In september 1995 verliet Veronica het publieke bestel en nam de soap mee. Tien jaar later dreigde de inmiddels ONM geheten soap van de buis te verdwijnen. De opvolger van Veronica, Yorin, was namelijk niet tevreden over de cijfers. BNN, TROS en AVRO haalden de soap toen terug naar het publieke bestel.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen