Talkshow met internetfragmenten op Nederland 3

De VARA brengt van maandag 30 juli tot en met vrijdag 24 augustus elke werkdag op Nederland 3 het nieuwe, live praatprogramma Wat nu?! op de buis. Leon Verdonschot en ‘Jakhals’ Isolde Hallensleben presenteren Wat nu?! ieder twee weken vanuit Studio De Plantage in Amsterdam. Zoals bekend komt het VARA-programma Wat Heet! – dat van 14 mei tot en met 6 juli iedere werkdag te zien was op Nederland 3 – na het huidige, dagelijkse Tourjournaal niet meer terug.

In ‘Wat nu?!’ worden actuele beelden, filmpjes en fragmenten van internet gebruikt om het grote en kleine nieuws van de dag te bespreken. “Voor het eerst op de Nederlandse televisie wordt het gesprek van de dag uitsluitend geïllustreerd met fragmenten en filmpjes afkomstig van internet“, aldus een woordvoerder van de VARA.

Er wordt gewerkt met een panel van deskundigen, merendeels in de leeftijdsgroep van 20 tot 45 jaar, afkomstig uit de wereld van sport, politiek, technologie, amusement, rechtspraak, cabaret, journalistiek en cultuur. Naast de panelleden worden dagelijks één of twee gasten uitgenodigd, die die dag een belangrijke rol spelen in het nieuws.

VARA-programmadirecteur Frans Klein vertelt: “De VARA gebruikt dit jaar de zomer om nieuwe programma’s uit te proberen. Ná Wat Heet! gaan we dat ook in augustus weer doen met Wat nu?!. We willen zoveel mogelijk experimenteren en innoveren, want in het hoogseizoen is daarvoor te weinig ruimte. Met het nieuwe programma willen we het gesprek van de dag op een vernieuwende en vlotte manier brengen aan de hand van internetfragmenten.

Leon Verdonschot en Isolde Hallensleben presenteren ‘Wat nu?!’ ieder twee weken: Leon de eerste en vierde week en Isolde de tweede en derde week.

Wat nu?! van maandag 30 juli tot en met vrijdag 24 augustus iedere werkdag live van 19.30 uur tot 20.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen