Erland Galjaard programmadirecteur RTL 4

Erland Galjaard (40) is per direct benoemd tot programmadirecteur van RTL 4. Dat meldt een woordvoerster van RTL Nederland. De laatste twee jaar bekleedde hij de functie van programmadirecteur van RTL 5. Wim ter Laak vertrok aan het begin van deze maand als programmadirecteur van RTL 4, omdat hij een andere visie had dan de hoofddirectie over zijn toekomst bij RTL. Erland Galjaard, sinds 1997 werkzaam bij RTL, is blij dat hij Wim ter Laak mag gaan opvolgen.

Galjaard begon zijn carrière als eindredacteur bij het RTL Nieuws. Daarna leidde hij de sportafdeling bij toentertijd de Holland Media Groep en in 1999 werd hij de programmaleider van het oude RTL 5. In 2002 werd hij aangesteld als programmadirecteur van Yorin en de laatste twee jaar heeft hij die functie bekleed bij RTL 5, volgens RTL het snelst groeiende station van Nederland in 2006.

Na het vertrek van Wim ter Laak, nam Algemeen Directeur Televisie Bart in ’t Hout voorlopig zijn taken over. In Erland is een geschikte opvolger gevonden, vindt In ’t Hout. “Erland heeft met het succes van RTL 5 bewezen dat hij toe is aan een nog grotere uitdaging“, vertelt Bart in ’t Hout. “Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plaats op de juiste tijd is.

Erland Galjaard over zijn nieuwe aanstelling: “RTL 4 is dé televisiezender van Nederland, groots, warm, toegankelijk en geworteld in het moderne gezin. Ik vind het prachtig om aan het hoofd te staan van zo’n fantastische zender en te bouwen aan de toekomst van het vlaggenschip van RTL Nederland.(Foto: Nick van Ormondt)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen